Written by

m:go aplikacija olakšava korištenje brojnih servisa

kako? lako!| Views: 245

mgo

Ako ste korisnik m:tel mobilne mreže obavezno na vaše telefone isntalirajte m:go aplikaciju koja će vam olakšati korištenje brojnih servisa, neophodnih većini korisnika, na dnevnoj bazi. m:go će vam omogućiti kupovinu svih aktuelnih usluga iz m:tel ponude kao i aktvaciju/kupovinu usluga koje su dostupne isključivo putem ove opcije.

Da biste preuzeli m:go aplikaciju potrebno je da sa imate pametni telefon i da ste m:tel korisnik. Ukoliko imate telefon koji radi na Android OS, u pretraživač Google Play prodavnice ukucajte mtel.ba/mgo i pratite uputstva za instalaciju. Ako ste pak korisnik telefona koji radi na iOS, onda u pretraživač Apple Store prodavnice ukucajte mtel.ba/mgois i slijedite uputstva za aktivaciju. Za telefone koji rade na Windows Phone operativni sistem potrebno je da posjetite Windows Store i potražite m:go.

Korištenje servisa putem m:go aplikacije

Nakon što ste instalirali aplikaciju, ona će se naći među ostalim aplikacijama u vašem telefonu, jednim dodirom na ikonicu se aplikacija automatski aktivira i prepoznaje tip korisnika kojem pripadate (postpaid, prepaid ili frend). Ono što je najveća prednost ove aplikacije jeste što će vam olakšati korištenje servisa koje sigurno često koristite.

Dopuna prepaid računa

Putem m:go aplikacije ukoliko ste postpaid korisnik možete dopuniti prepaid račun članovima svoje porodice, prijateljima, dragim osobama. Dopuna je moguća u iznosima od 2, 3, 4, 5, 10 pa sve do 40 KM tokom jednog obračunskog perioda.

Provjera računa

m:go aplikacija vam pruža mogućnost brze i jednostavne provjere stanja vašeg postpaid računa.

Mreža korisnika

Ako želite, možete saznati i da je broj koji želite birati m:tel korisnik.

Informacije

Kroz informacije vam je dostupan m:tel imenik kao i pregled svih važnijih brojeva u BiH. Isto tako kroz ovu opciju možete saznati i sve novosti i ponude koje dolaze iz m:tel kompanije.

Mobilni internet

Da biste nastavili korištenje interneta, punom brzinom protoka putem aplikacije možete doplatiti 250 MB mobilnog interneta po cijeni od 5 KM, 1 GB po cijeni od 10 KM ili  2 GB po cijeni od 15 KM (PDV, nije uključen u cijenu).

Fleš poruka

Ovaj tip poruke smanjiće troškove za slanje SMS poruka. To je pouka od maksimalnih 100 karaktera, odmah je vidljiva i na ekranu telefona se pojavi u vidu pop-up prozorčića. Može se slati isključivo unutar m:tel mreže i kupuje se u paketima. Paket od 20 poruka košta svega 0,50 KM, a treba da se potroši za jedan dan dok paket od 80 poruka košta 2 KM i treba da ga potrošite za sedam dana.

Mini SMS

Ovo su poruke od svega 50 karaktera, za razliku od fleš poruka mogu se slati i prema ostalim mobilnim mrežama unutar Bosne i Hercegovine i u inostranstvu. Poruke koje šaljete unutar m:tel mreže možete kupiti u paketu od 60 poruka po cijeni od 3 KM, a poruke za ostale mreže BiH i u inostranstvu kupujete u paketu od 30 poruka po istoj cijeni od 3KM. Mini SMS je opcija koja je najbolja ukoliko se nađete u romingu jer ćete na taj način prilično uštedjeti. Oba paketa možete koristiti 10 dana od dana kupovine.

m:parking

m:go aplikacija vam uveliko pojednostavljuje plaćanje parkinga putem mobilnih telefona. Jednostavno pratite opcije koje su vam date u aplikaciji i odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Multimedija

m:go aplikacija vam omogućava da na lakši način pristupite MONDO portalu i budete informisani 24 časa dnevno.

Važno je napomenuti da će kupovina koju obavite putem m:go aplikacije biti uračunata u vaš mjesečni račun.

Ako ste jedna od onih osoba koje svoj život i posao nose u mobilnom telefonu jednostavno morate instalirati m:go aplikaciju.