Written by

Microsoft Edge zbog korisnika stigao i za Android i iOS

moj android| Views: 112

edge

Microsoft je objavio da je njihov internet pretraživač Edge u Preview-verziji dostupan za mobilne uređaje i to Googleov Android i Appleov iOS. Na ovaj korak Microsoft se odlučio nakon što su im brojni korisnici Edge-a na računarima, slali upite o tome kada bi ovaj pretraživač mogao biti dostupan za mobilne operativne sisteme.

Microsoft Edge za mobilne uređaje korisnicima između različitih uređaja omogućava sinhronizaciju podataka, kao što su lozinke i liste bookmarka. Na taj način moguće je nesmetano prebacivanje sa mobilnih uređaja na računar sa instaliranim operativnim sistemom Windows 10 i obrnuto. Ipak neće biti moguće sinhronizovati kartice unutar pretraživača.

Osim toga tu su i opcije Hub View koja olakšava upravljanje sadržajem kao što je lista internet stranica označenih za kasnije čitanje i istorija pretraživanja, te Reading View za čitanje internet stranica bez suvišnih sadržaja, kao što su reklame.

Preview verzija dostupna je članovima Microsoft Windows Insider programa, odnosno onima koji se za to besplatno registruju.