Microsoft mijenja način nadogradnje sistema Windows 10

Written by

Microsoft mijenja način nadogradnje sistema Windows 10

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 234

Microsoft-ove promjene sistema Windows 10 na prvi pogled mogu izgledati agresivne, kao nepotrebna i nepoželjna ažuriranja sadržaja i skoro nemoguća bez upotrebe dodatnih alata poput ShutUp10.

Iako nema ničeg lošeg u redovnom ažuriranju operativnog sistema, dešavalo se da Windows 10 zakrpe nekad izazovu više štete nego koristi. Tako bar misle neki korisnici, a tome u prilog ide i podsjećanje na, recimo, ažuriranja koja su dovela do brisanja brojnih korisničkih podataka.

Na sreću, čini se da su u Microsoft-u svjesni da bi neki (tačnije, većina) korisnika voljeli da imaju veću kontrolu pri nadogradnji operativnog sistema.

Iz kompanije su najavili da planiraju razdvajanje opcionih ažuriranja operativnog sistema od kritičnih bezbjednosnih zakrpa. One će biti primjenjivane u novoj Windows Update sekciji, pod nazivom „View optional updates“. Liste će uključivati glavna ažuriranja, nadogradnju upravljačkog programag i druge zakrpe koje se ne odnose na bezbjednost sistema.

Ovo razdvajanje bezbjednosnih i opcionih zakrpa bi trebalo da bude dio Windows 10 „20H1“ ažuriranja, koje se očekuje naredne godine. Mada, članovi Insider programa ga već mogu testirati, kao dio Preview Build 18985 verzije.