Written by

Microsoft napravio sklopivu tastaturu za prenosive uređaje

moj android| Views: 64

ms tastatura

Microsoft je kreirao univerzalnu tastaturu za iOS, Android i Windows još u septembru prošle godine, a sada iza slavne kompanije najavljuju novu verziju ove tastature na preklapanje. Microsoft-ova univerzalna preklopiva tastatura (originalno ime glasi upravo tako – Microsoft Universal Foldable Keyboard) slična je originalu, povezuje se preko Bluetooth veze i radi na više uređaja. Premda originalna tastatura nije sklopiva, ova nova verzija se lako sklapa, a magneti je drže zatvorenom, ako je nosite u torbi pored svog uređaja.

ms tastatura2

Microsoft se riješio tastera za funkcije ranije smještenih u vrhu tastature, ali zato sada postoje tasteri za uobičajenu audio kontrolu, za pretragu i još mnogo toga. Tastatura se može upariti sa dva uređaja istovremeno, a može se mijenjati između njih samo jednim dodirom. Iako joj je možda nedostatak postolja za tablet ili telefon, prednost je što dobijate laganu tastaturu i mogućnost da je presavijete veoma lako.

Oni koji su imali priliku da isprobaju novu tastaturu, koju je Microsoft predstavio na Mobile World Congress okupljanju u Barseloni, oduševljeni su njenom praktičnošu. Trajanje baterije je do tri mjeseca prije nego je potrebno da je napunite ponovo, koristeći micro USB konektor. Inače, napravljena je od veoma tankog i mekog materijala, te izgleda kao da će ostati dobro pričvršćena za sto, a da ne klizi.

ms tastatura3

Ova tastatura izgleda kao savršen dodatak za pisanje mailova sa tableta ili telefona dok ste kafiću ili van kancelarije. Microsoft je uvijek pravio odlične tastature i miševe za Windows platforme, a ako kompanija nastavlja da stvora dobre tastature za iOS i Android, sigurno je da će mnogi željeti da posjeduju ovakve tastature u bliskoj budućnosti.

Univerzalna tastatura trebala bi se pojaviti u prodaji tokom jula, a njena cijena biće 100 dolara.