Written by

Microsoft omogućio pauziranje nadogradnji za Windows 10 Home

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 275

Uzmite kontrolu u svoje ruke i pauzirajte nadogradnje koje vam nisu potrebne. Dobro, nije baš kontrola koja će značajno promijeniti život, ali računa se.

Windows nije želio da, poput Android mobilnih operativnih sistema, ima problema sa fragmentacijom, bar tako pravda dosadašnju kontrolu nad nadogradnjama Windows 10 Home-a. Jednostavnije je bilo pratiti politiku koju nudi Apple, odnosno obavezna nadogradnja sistema svim korisnicima.

Budući da je Windows sistem poznat po tome da korisnik, ipak, dobija određenu kontrolu ne čudi da je ova opcija dočekana sa oduševljenjem.

Posljednje nadogradnje Sistema su sadržale dosta bug-ova, a na nekim računarima su pravili ozbiljne greške i probleme, toliko neugodne da Microsoft odlučio na ovaj korak. To je bio jedini razlog ove promjene, a ako ste pomislili da je zbog želja korisnika, pogriješili ste. Zajedno sa kontrolom dopune i nadogradnje sistema dolazi i prekid nekih instalacija koje su korisnicima nepotrebne.

U nekoliko klikova je moguće napraviti promjene u podešavanjima i to biranjem Update&Security u grupi naredbi settings. Nakon otvaranja Update&Security prozora, odaberete Windows Update i check-irate “Pause updates for 7 days”. Za sada je ova opcija dostupna samo onima koji koriste Windows 10 19H1 Insider Preview Build, ali će početkom drugog kvartala ova opcija biti biti u funkciji za sve korisnike.