Microsoft Teams postaje prilagodljiviji

Microsoft Teams postaje fleksibilniji za svoje korisnike tako što pruža novu mogućnost prilagođavanja svojih podešavanja prije sastanka.

Naime, ova opcija će na neki način dati interesantan pečat sastancima. Administratorima će biti omogućena opcija dodavanja logotipa koji će biti prikazan u lobby-u, a posebno je zanimljiva pre-meeting opcija zahvaljujući kojoj će učesnici prije službenog početka imati mogućnost diskutovanja o pojedinostima koje se tiču samog sastanka.

Iz kompanije su nedavno najavili ovaj paket, koji će objediniti nove mogućnosti platforme. Nazvan je Advanced Communications, a njegov glavni cilj je unapređenje kvaliteta sastanaka i pružanje preduzećima veće kontrole nad komunikativnim politikama koje su zastupljenje unutar njihovih kompanija.

U sklopu ovog paketa se nalaze i alati za monitoring, praćenje i analiziranje podataka o korisnicima ove platofrme, ali i uređajima putem kojih pristupaju sastancima.

Iz Microsofta navode da su inspiraciju za ovaj projekat našli još prije dvije godine te od tada traže priliku da je implementiraju u praksu.

Zvanično predstavljanje ove nadogradnje je zakazno za nadolazeći mart, a tada ćemo vidjeti donosi li nam Microsoft još neke novosti kada je u pitanju Teams platforma.