Microsoft Teams uvodi besplatne cjelodnevne video-pozive

Microsoft Teams je sada dostupan i za besplatnu ličnu upotrebu, koja će omogućiti opušteno i lako obavljanje video-poziva kao i dijeljenje kalendara, lokacija i datoteka svim korisnicima.

U video-pozivima koji mogu trajati do 24 sata moći će se sastati do 300 ljudi, ali će nakon pandemije biti uvedeno ograničenje trajanja od 60 minuta za grupne pozive u kojima će moći učestvovati do 100 ljudi te 24 sata za pozive između dvije osobe.

Microsoft Teams za ličnu upotrebu sada radi na web-u, mobilnim uređajima i aplikacijama za računare, a pritom omogućava i režim Zajedno, koji koristi AI za segmentiranje vašeg lica i smješta sve učesnike u virtuelni prostor.

Ova verzija je dio širih napora kompanije Microsoft da ostane relevantna za potrošače, ali naročito da bude konkurentna među aplikacijama kao što je Zoom, koja je doživjela nevjerovatnu popularnost u proteklih godinu i po dana.

Ako ste zainteresirani za isprobavanje Microsoft Teams-a za ličnu upotrebu, možete preuzeti iOS, Android ili desktop aplikacije ili jednostavno pokrenuti na web-u i izbjeći preuzimanja.