Written by

Misterija Instagram naloga @world_record_egg je otkrivena

m:reza, preporučujemo| Views: 254

Obična slika jajeta i rečenica: “Hajde da postavimo svjetski rekord za objavu sa najviše sviđanja na Instagramu i tako oborimo dosadašnji rekord Kylie Jenner”, učinila je baš to. Slika Kylie Jenner ostala je u sjenci nakon pojave misterioznog jajeta, budući da je ono dostiglo cifru od 52 miliona lajkova.

Instagram nalog pod nazivom @world_record_egg je svjetlost dana ugledao 4. januara sa jednom objavom i imao je jedan cilj – oboriti postojeći rekord od 18 miliona podijeljenih simpatija na jednoj slici.

Od prvog dana se spekulisalo o poruci koju nosi sadržaj profila, a dodatno ulje na vatri su bili i druga slika jajeta objavljena 22. januara, ovaj put sa pukotinom u jednom uglu, a nedugo zatim još jedna sa više pukotina. Konačno, 1. februara, stigla je informacija o otkrivanju vela tajni podignutog oko jajeta i to na poznatom Super Bowl-u.

Sva pompa oko postova bila je u cilju širenja svijesti o uticaju društvenih mreža na mentalno zdravlje. Jaje koje puca pod pritiskom stvorenim od strane društvenih mreža poziva na razgovor sve sa istim problemom, jer niko nije i ne treba biti sam u toj borbi.

Reakcije na pokrenutu kampanju su bile podijeljene, jedni su bili oduševljeni porukom koju ona nosi, dok su drugi bili razočarani raspletom priče o jajetu. Bez obzira na lične utiske koje su objave ostavile, moramo priznati da, dvadesetdevetogodišnjem Chris Godfrey-u, tvorcu cijelog koncepta, kreativnih ideja ne nedostaje.