Klasik TV 1

Written by

Mjesec filmskih klasika na Klasik TV-u

m:tel IPTV| Views: 84

Klasik TV 1

Klasik TV u februaru donosi pravu lepezu filmskih klasika; “Rane”, “Seljačka buna 1573.”, “Deveti krug”, “Munje”, “Skupljači perja”, “Bitka na Neretvi”… čak pet filmskih premijera i tri ciklusa filmova.

Saradnja Klasik TV-a i najvažnijeg regionalnog festivala dokumentaraca, ZagrebDoxa, rezultirala je ciklusom od čak 17 vrhunskih filmova, od 2005. i filma “Pileći izbori” pa do najnovijih naslova, koji će se na kanalu prikazivati 10 dana, svaki dan za jednu godinu postojanja festivala, od 6. do 15.2, s početkom u 22 časa.

Gledaoci će imati prilike vidjeti i nekoliko premijernih dokumentaraca, među ostalim i film “Naslovnica” iz 2013, Silvane Menđušić, koji prati posljednju godinu života tragično preminule glumice Dolores Lambaše i njen intenzivan odnos prema medijima, te “Nije ti život pjesma Havaja” iz 2012, hvaljeni autobiografski dokumentarac struktuisan oko porodičnih obroka na kojima se teme godinama skrivane u porodičnim ormarima poslužuju kao glavno jelo.

 

Klasik TV 2

Novi ciklus filmskih klasika, pod nazivom Antivalentinovo na Klasik TV-u počinje već 13.2. i trajaće do 15.2. s filmovima koji će se prikazivati svakog dana u 20.05 časova i u ponoć. Dio je to mjeseca kada povodom Dana zaljubljenih sentimentalne drame i romantične komedije frcaju sa svih strana, a svim gledaocima koji žele malo odahnuti od takvog sadržaja, predlažemo tri dana uz nešto manje sentimentalne, ali podjednako zabavne komedije: “Tajna manastirske rakije”, “Čovek sa 4 noge”, “Munje”, “Anticasanova”, “Ko to tamo peva” i “Crni bombarder”.

Krajem mjeseca, od 19. do 23.2. s početkom u 22 časa, uoči dodjele najznačajnije svjetske filmske nagrade, Klasik TV donosi ciklus pet domaćih filmova koji su bili nominovani za Oskara. Četvrtu veče prikazuje se film “Deveti krug”, ujedno i jedna od premijera na Klasik TV-u, a zatim su tu još drame “Cesta duga godinu dana” i “Skupljači perja” te ratni filmovi “Tri” i “Bitka na Neretvi”.

Klasik TV dostupan je u Osnovnom IPTV paketu na poziciji 303.