Written by

m:music album sedmice: Eyesburn – „Reality Check“ (2013)

moj android| Views: 91

Kojot

Kada je „Reality Check“ objavljen 2013. godine, mnogi ljubitelji muzike na ovim prostorima su slavili. Bend koji kombinuje rege, metal, hardkor i njima srodne muzičke elemente izgradio je sebi čvrstu poziciju među alternativnom publikom prije nego što je 2005. povukao kočnicu i prestao sa radom. Nakon što se postava ponovo okupila osam godina kasnije, muzika koju su predstavili brzo je vrijeme čekanja bacila u zaborav.

Album ukupnog trajanja nešto više od 48 minuta producirao je Miloš Mihajlović, a na njemu se našlo 15 pjesama. Kao što je to bio slučaj još od početnog izdanja „Dog Life“ iz 1998, i ovaj materijal je bio na engleskom jeziku, a donio je osjetnu promjenu zvuka.

Nova postava označila je i nove tonove, a oni su bili čvršći i žešći u odnosu na albume sa početka novog milenijuma. Ova izmjena je velikodušno dočekana od strane metal dijela njihove baze fanova, ali ni oni naklonjeniji regeu nisu imali mnogo zamjerki, jer je Eyesburn ostao vjeran svojoj energiji i dobro poznatim lirskim temama koje kombinuju priče o ljubavi i miru sa onima o buntovništvu i borbi za sopstveno mišljenje.

Najveću pažnju kod mnogih je privukla pjesma „Frontline“, ali za njom nisu mnogo zaostajale ni stvari poput „Peaceful War“ ili „Hold This Way“, kao ni „Sudden Fall“ koja je objavljena kao najavni singl. Činjenica je, ipak, da ovaj album najbolje zvuči uživo, kada je bend na bini, predvođen harizmatičnim Kojotom. Činjenica je, takođe, i to da se u međuvremenu postava ponovo promijenila i da Eyesburn danas ima mnogo manji i kompaktniji sastav, ali i to da i dalje „znaju svoj posao“ te pjesme sa „Reality Check“ zvuče jednako dobro kao te 2013. godine.

U ovom albumu, kao i u mnogim drugim domaćim izdanjima, možete da uživate putem mobilne aplikacije m:music.