Written by

Mobilno plaćanje putem Samsung pametnih satova

moj android| Views: 73

smart

Samsung je najavio predstavljanje novog smartwatcha u drugoj polovini ove godine, a detalji o karakteristikama ovog pametnog sata se veoma pažljivo kriju. Uprkos trudu, neke sitnice su izašle na vidjelo, a jedna od njih je da će ovaj sat imati opciju mobilnog plaćanja.

Naime, iz južnokorejske kompanije Electronic Times stižu informacije da bi Samsungov novi model pametnog sata mogao imati i opciju Samsung Pay kojom bi korisnicima bilo omogućeno lakše plaćanje i vršenje ostalih novčanih transakcija. Neimenovani izvori tvrde da će Samsung koristiti NFC tehnologiju koja podržava mobilno plaćanje. Istu tehnologiju koristi i Apple za plaćanje putem njihovih pametnih satova.

Južnokoreanci kažu i da će se više detalja o ovom projektu kao i partnerima koji će sa Samsungom ovaj projekat sprovesti u djelo znati već sredinom jula, ali zvanične potvrde iz Samsunga još nema.

Za to vrijeme jedan od najvećih konkurenata Samsunga na polju mobilne telefonije i pametnih satova, Apple je predstavio neke promjene kad je u pitanju njihov Apple Pay servis na WWDC (Apple Worldwide Developer Conference) koja je održana od 8-12 juna ove godine u San Francisku.

Kako će Samsung odgovoriti ostaje nam da vidimo u septembru, ako ne i ranije.