Written by

Moderni Robin Hud – “Zelena strijela” na kanalu TV1

m:tel IPTV| Views: 261

TV1 i Mreža, nedjeljom u 21.00h

Arrow

Ako ste u potrazi za novom serijom koju jednostavno nećete moći prestati gledati “Zelena strijela” (ili “Arrow” u originalu) prava je stvar za vas! Ova najpopularnija serija američke produkcijske kuće CW osvojila je fanove širom svijeta, a dobila je i odlične kritike na popularnim web stranicama za ocjenjivanje filmova “IMDB” i “Rotten Tomatoes”. Nakon odličnih rejtinga najavljeno je i snimanje četvrte sezone ove serije, a TV1 otkupila je prve dvije sezone za domaću publiku.

Glavni lik je razmaženi milioner Oliver Queen koji zajedno sa ocem nestane tokom krstarenja na luksuznoj porodičnoj jahti. Iako svi smatraju da je mrtav, on se vraća kući u Sterling City nakon pet godina kao potpuno drugačiji i mračniji čovjek. Ne želi govoriti o tome kako je preživio, a kroz svaku epizodu imamo priliku vidjeti njegova sjećanja sa izolovanog ostrva gdje je preživljavao u paklenim uslovima.

Njegova majka Moira i sestra Thea primjećuju da je Oliver drugačiji nego ranije, ali on tvrdi da samo želi nastaviti sa svojim starim životom. On počinje voditi dvostruki život; sa jedne strane predstavlja se kao bezosjećajni playboy kakav je bio ranije, a noću postaje misteriozni razbojnik sa zelenom maskom koji je odlučan da očisti rodni grad od kriminalaca. Njegov zaštitni znak postaju luk i strijela.

Pogledajte seriju “Zelena strijela” i nećete se pokajati!