Written by

Mogu li pametni uređaji poboljšati način života?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 144

Nekada san o postojanju pametnih uređaja, sada je postao realnost. Naročito smo zahvalni za one uređaje koji svoje mogućnosti u potpunosti prilagođavaju našim pametnim domovima.

Novi talas robota i pametnih uređaja donosi harmoniju u porodice, bar kada je riječ o podjeli kućnih poslova. Pored ovog, jedan od glavnih ciljeva svim proizvođačima je i ušteda vremena koje se troši na obavljanje čišćenja.

Da li to onda znači da bi trebalo, što je više moguće, klasičan rad prebaciti na robote?

Za sve one koji nisu u potpunosti sigurni, savjetujemo da provjere prednosti Eufy RoboVac 30C – zvanično najpametnije verzije usisivača. Vjerujemo da ćete ustanoviti da je on prilično dobar i skoro neophodan svakom domaćinstvu. Eufy možda neće postati vaša rođendanska želja, ali u jednom trenutku, sigurno hoće investicija u koju je pametno uložiti.

Iako se često govori o ravnopravnosti muškarca i žena u svim sferama društva, žene i dalje obavljaju više kućnih poslova, pa čak i ako imaju stalno zaposlenje. Svakako će dobar robot za čišćenje neke zadatke učiniti bržim i lakšim. Ne možemo pozitivnu promjenu u komunikaciji među članovima porodice pripisati kućnim aparatima, ali treba podržati sve ideje u kojima nas automatizacija oslobađa dosadnih i neugodnih zadataka, te nam omogućuva više vremena za naše hobije i voljene osobe.

Da li i vi sada mislite da je umjesto na čišćenje, usisavanje i brisanje prašine vrijeme bolje iskoristiti za razgovore i druženja sa bližnjima? Ako je odgovor potvrdan, onda je to dovoljan razlog da roboti postanu dio vaše svakodnevice.