Written by

Motorola RAZR se vraća

iza ugla, mobilni svijet| Views: 209

Legendarna Motorola RAZR se vraća u novom i nikada luksuznijem ruhu, sudeći po najavi The Street Wall Jurnal-a.

Orginalni RAZR model je bio jedan od najupečatljivih uređaja svog doba, a kako se čini Motorola će iskoristiti staru slavu brenda i predstaviti novi model na preklop sa jedinom razlikom što će ovaj put riječ biti o fleksibilnom displeju. Samsung i Lenovo, matična firma čiji je dio Motorola, imaju slične najave sa svojim modelima, ali smo sigurmni da će obe kompanije na svoj način donijeti inovacije u tehnologiji.

Telefon koji Motorola planira da plasira na tržište na WSJ-u je još u fazi testiranja pa detalji o njemu i dalje nisu poznati. Nije poznat ni približan dizajn samog telefona, njegove dimenzije, niti specifikacije. Da li će ponovno oživljeni RAZR model koristiti standardni landscape savitljivi displej? Ili će Lenovo zadržati stari izgled modela, a novost napraviti u dugačkom, vertikalnom ekranu?

Ovo nije prvi pokušaj vraćanja slave RAZR modelu, predhodni Droid RAZR uređaji sa kompletnom promjenom dizajna nisu dali nikakve rezultate, da li će vraćanje stare estetike sa novim funkcijama promijeniti ishod? Nismo sigurni, ali spajanje starog dizajna i novih tehnologija je, svakako, hit u industriji.

Prema izvještaju WSJ-a Lenovo se nada da proizvodnja 200.000 novih RAZR modela sa luksuznom cijenom od oko 1.500 $ nije suviše optimističan potez. Uzimajući u obzir raniji uspjeh RAZR V3 modela koji je prodan u više od 130 miliona primjeraka, postavljeni cilj se i ne čini nemogućim.