Written by

Motorola ulazi na tržište savitljivih telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 188

Nakon Samsunga, Huaawei-ja i Motorola sprema da na tržište izbaci savitljivi telefon. Na MWC u Barseloni je još jednom istaknuto kako otorola uskoro treba da poremijerno pokaže još jedan novitet, a najvjerovatnije svoj prvi savitljivi telefon.

Potvrda je stigla od vodećih ljudi kompanije koji su pričali o displeju telefona na nedavno završenom Svjetskom mobilnom kongresu.

„Počeli smo rad na preklopnim telefonima davno. I od tada smo dosta radili i napravili. Motorola nema namjeru da kasni za ostalim učesniciima na tržištu“, rekao je potpredsjednik Motorole Den Deri što se može protumačiti kao najava Motorolinog preklopnog smartfona kog možemo očekivati veoma brzo.

Prema dosadašnjim glasninama fleksibilna Motorola će posjedovati 4 inčni OLED displej i radiće na 6GB RAM-a. Ono što je najvjerovatnije je da će savitljivi telefon nalikovati preklopnom modelu iz 2005. godine, kultnoj Motorola Razr V3.

Za razliku od Samsung i Huawei uređaja koji se iz forme smartfona rasklapa u veću formu nalik na tablet, Motorola će u rasklopljenoj formi biti dimenzija smartfona, a preklapanjem po sredini bi se njegove dimenzije prepolovile.

“Dizajn koji koristi Huawei, pa djelimično i Samsung  je najlepši i najčistiji. Međutim, i mi smo testirali plastic OLED uređaje sa ekranima sa spoljne strane. Takvi displeji se grebu čim ih dodirnete noktom i traju izuzetno kratko, jer su ekrani izloženi raznim materijalima. Vrlo je vjerovatno da će već prvog dana početi da se habaju. Ali jesu divni na prvi pogled. I biće sigurno divni tog prvog dana“, dodao je potpredsjednik Motorole Den Deri.