Written by

m:recenzija: LG Q6 – specifikacije telefona visoke klase upakovane u cijenu srednje

preporučujemo| Views: 142

Ovo je prvi urđaj iz Q serije koju je kompanija LG predstavila krajem prošle godine. Ono po čemu je ovaj telefon poseban jeste što je dokaz kako kvalitetan telefon ne mora biti previše skup. Ima sve što vam je neophodno, elegantnog je izgleda i lijepo stoji u ruci.

lg8

LG Q6 je prvi telefon srednjeg cjenovnog ranga koji ima tanke rubove ekrana, nešto nalik beskonačnom ekranu, a velična ekrana iznosi 5,5 inča.  Pored toga što je jednostavnim dizajnom veoma privlačan, prilično je jednostavan i za korištenje, što je još bitnije. Posjeduje Face Recognition funkciju pomoću koje možete otključavati telefon mnogo brže.

kamera

Selfi kamera je zaista odliča, širokougaona  i ima 100 stepeni što omogućava da na fotografiji bude veliki broj osoba.  Pored toga telefon je veoma izdržljiv zbog metalnog okvira napravljenog od aluminijumske legure

lg6

Kad je memorija u pitanju tu je 3GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Zadnja kamera ima 13 megapiksela, dok selfi kamera ima 5 megapiksela. Radi na Android 7.1.1 Nougat operativni sistem.

lg5

Ovaj telefon možete pronaći u ponudi kompanije m:tel, a za sve detaljne informacije posjetite zvaničnu stranicu.