Written by

m:recenzija: Nokia 6.1 – telefon srednje klase fenomenalnog hardvera

preporučujemo| Views: 205

Ovaj model telefona je izronio sa drugim talasom pametnih telefona pod brendom Nokia, a ovoga puta riječ je o zaista kvalitetnom telefonu, koji pored toga što će vam probuditi nostalgiju pružiće vam i sjajne performanse.

Dizajn ovog telefona će vam odmah privući pažnju, riječ je o mat crnom aluminijumskom kućištu koje zaista djeluje luksuzno. Dimenzije su mu 148,8 x 75,8 x 8,6 milimetara, a težina je taman tolika da vam ne bude previše težak za ruku, a da ne odaje utisak niskobudžetnog telefona napravljenog od plastike.

Prednja strana telefona je jednostavnog minimalističkog dizajna koji se oslanja na super sjajni ekran, a na vrhu se nalazi mali, neupadljivi Nokia logo.

Sa desne strane urešaja nalaze se tipke za paljenje i gašenje te za ton, a senzor za otiske prstiju se nalazi na poleđini telefona, odmah ispod kamere koja je okomito postavljena.

Na lijevoj strani se nalazi prostor za SIM karticu, dok je utičnica za slušalice na vrhu.

Displej telefona je veličine 5.5 inča, a odnos ekrana 16:9. Ekran ima jarke i oštre boje i full HD prikaz.

Baterija je jačine 3,000 mAh i trebalo bi da vam potraje cijeli jedan dan na jednom punjenju i to bez da štedite upotrebu istog. 

Što se tiče onih specifikacija koje ljude obično najviše zanimaju tu je solo rear kamera od 16 megapiksela te prednja kamera od 8 i mogučnost snimanja video zapisa u 4 K rezoluciji. Tu su 3GB RAM-a i 32 GB memorije, a sve to pokreće Snapdragon 630 čipset. 

Ovaj telefon možete pronaći u ponudi kompanije m:tel