Written by

m:recenzija: Nokia 8 Sirocco – Telefon u koji ćete se zaljubiti

preporučujemo| Views: 181

Nokia 8 Sirocco je povratnički model ove serije koja je privukla veliku pažnju korisnika kada je prvi put lansirana. Na prvi pogled jasno je da ovaj model nastavlja dizajnersko nasljedstvo Nokia telefona te ga krase elegantan dizajn i veoma kompaktan stil.

Ono što se ističe je unaprijeđen Dual-Sight ZEISS optika i veoma precizne akustičke karakteristike. Neobični dizajn će vam odmah zapasti za oko, a telefon je jako jednostavan za korištenje i lijepo leši u ruci zbog svojih tankih ivica po kojima je prepoznatljiv.

 

Taj zakrivljeni stakleni sloj je napravljen nevjerovatno preciznom a okvir od nerđajućeg čelika je veoma izdržljiv. Ekran je veličine 5,5 inča.

Pomoću ovog telefona možete snimati izuzetne fotografije zbog ZEISS optike koja je ugrašena u kameru, a kada se to iskompbinuje sa ultra-osjetljivom širokougaonom kamerom dobićete sjajne fotografije u ne teko sjajnim uslovima.

Glavna dualna kamera ima 12+12 megapiksela, dok sekundarna ima 5.

Nokia 8 Sirocco ima 6GB RAM-a i 128 GM memorije, a sve to pokreće Qualcomm Snapdragon 660 čipset. Baterija je jačine 3200 mAh. Ovaj telefon možete pronaći u m:tel ponudi klikom na link.