Realme 5 Pro_mtel blog

Written by

m:recenzija: Realme 5 Pro – stručnjak sa četiri kamere

m:arket, preporučujemo| Views: 491

Nakon Realme 5 telefona, ekipa m:bloga imala je priliku da testira i model Realme 5 Pro. U najkraćem, sve popularniji kineski proizvođač otkrio je recept za uspjeh – odlične specifikacije po nešto povoljnijoj cijeni. Ako smo vas zainteresovali, evo detalja o ovom telefonu.

Širi i jasniji prikaz

Ovaj telefon posjeduje 6,3-inčni FHD+ displej, koji je zbog svog dizajn postigao nevjerovatan odnos ekrana i tijela telefon od čak 90,6%. Upravo zato nudi širi i jasniji prikaz, naročito za selfije koje ćete zabilježiti prednjom kamerom od 32 MP.

Odlične specifikacije

Kada već govorimo o specifikacijama, telefon pokreće Snapdragon 712 AIE. Upravo ovakav procesor garantuje odlične performanse i nižu potrošnu energije, zahvaljujući 10 nm octa-core tehnologiji. Uređaj čini i velika 4.035 mAh baterija, kojoj je potrebno samo sat i 38 minuta da se napuni.

Nevjerovatnu brzinu punjenja možete osjetiti čak i dok igrate igrice, jer je 43% baterije napuni tokom sat vremena aktivnog igranja. Još jedan važan segment jeste memorija, a u ovom uređaju to je kombinacija 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Stručnjak sa četiri kamere

Nismo slučajno i u naslovu naveli “stručnjak sa četiri kamere”, jer to ovaj uređaj zaista jeste. Realme 5 Pro ima četiri kamere za zadnjoj strani, od kojih je glavni objektiv kvaliteta 48 MP. Potom dolazi ultraširoka f/2.2 kamera od 8 MP, te makro senzor i objektiv za dubinu od 2 MP. Quad sistem kamera ima brojne mogućnosti, a jedna od najboljih jeste fotografisanje u noćnom režimu.

Kristalni dizajn

Realme 5 Pro je dostupan u dvije bolje ili, bolje rečeno, dizajna. Riječ je o Crystal Green i Sparkling Blue verzijama, koje su svoju holografsku boju sa teksturom dobile nakon čak 133 poliranja. Izložite li telefon na svjetlost, vidjećete kako se na baš svakom dijelu stvara refleksija.

Realme 5 Pro potražite u m:tel ponudi

Telefoni brenda Realme čekaju vas u ponudi kompanije m:tel. Ukoliko je Realme 5 Pro vaš izbor, potražite ga ovdje. I naravno, javite utiske.