Written by

m:recenzija – Samsung Galaxy J100: Popularni model orijentisan na nezahtjevne korisnike

preporučujemo| Views: 253

Samsung Galaxy J100 (11)

Galaxy J linija kompanije Samsung donosi nam budžetski orijentisan prvi model iz ove linije, pod nazivom Samsung Galaxy J100, a riječ je o uređaju koji je već zauzeo veoma popularno mjesto kod korisnika, jer se radi o pristupačnoj i široko rasprostranjenoj seriji.

Prvo što upada u oči je prelijepo kućište, koje odlikuje klasičan uređaj iz Samsunga, snažne građe sa okvirom oko ekrana, što ga veoma zanimljivim. Estetika je ista kao i kod drugih Samsung uređaja, a dostupne su tri opcije boja – bijela, crna i plava.

Samsung Galaxy J100 (7)

Kvalitet plastike zaista zaslužuje sve pohvale, jer je ona odlična, što u startu razlikuje ovaj model od mnogih jefitnih uređaja. Sa lijeve strane nalazi se dugme za regulaciju jačine zvuka, na desnoj strani je onaj za uključivanje i isključivanje uređaja, a u dnu je microUSB konektor, dok je na vrhu 3.5 mm priključak za slušalice. Kada uklonite zadnji poklopac, unutra ćete videti bateriju, kao i konektor za microSD karticu.

Galaxy J100 veoma lijepo leži u ruci, dimenzije su mu 129 x 68.2 x 8.9 mm, a težine je 122 grama. Ispod ekrana smješten je mehanički taster, kao i ostala dva osjetljiva na dodir. Sa tačke gledišta izrade i izgleda, kvalitet je iznad proseka.

Galaxy J100 krasi ekran od 4.3 inča, rezolucije 480×800 piksela, veoma je svijetao i jasno vidljiv u različitim uslovima, pa i na otvorenom. Nema senzor ambijentalnog osvetljenja, pa se ekran može podesiti ručno.

Samsung Galaxy J100 (6)

Telefon napaja Li-Ion baterija kapaciteta 1850 mAh, koja pruža do devet sati rada na internetu, do 10 sati razgovora ili do 40 sati reprodukcije muzike, a obični potrošači će dobiti i do dva puna dana rada, što je odličan rezultat. Ovaj model ima i režim maksimalne uštede energije, koji isključuje sve osim osnovnih funkcija što takođe može produžiti vrijeme rada uređaja, a za potpuno punjenje baterije potrebno je manje od dva sata.

Galaxy J100 ima 512 MB RAM-a, što je očekivano kod ovakvih jeftinih uređaja, a pokreće ga Spreadtrum SC8830 sa dva jezgra na 1,2 GHz. Uređaj podržava memorijske kartice kapaciteta do 128 GB, dok je kapacitet interne memorije je 4 GB.

Samsung Galaxy J100 (13)

Kada je u pitanju povezivanje, dostupna je sinhronizacija sa računarom, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, pa iako nema NFC, tu je podrška za GPS/GLONASS.

Prednja kamera je rezolucije 2MP, što je mnogo bolje od većine jeftinih modela, dok glavna kamera sa autofokusom nudi 5MP rezolucije, HD video snimanje. Postoji i nekoliko neobičnih karakteristika, pa tako uređaj, recimo, ima i Selfie režim, pa može da prepozna kada osoba koja fotografiše podigne ruku, a možete da fotografišete i dodirom na ekran.

Uređaj koristi Android 4.4.4, a kada je u pitanju komunikacija, kvalitet poziva je iznad prosječne vrijednosti.

Samsung Galaxy J100 možete naći u ponudi kompanije m:tel, a za više informacija posjetite m:tel Web Shop.