Written by

m:recenzija: Sony Xperia XA2 poboljšani model srednjeg cjenovnog ranga

preporučujemo| Views: 72

Početkom godine kompanija Sony je na CES sajmu u Las Vegasu svijetu predstavila poboljšanu verziju svoje XA linije mobilnih telefona, a ukoliko u skorije vrijeme planirate kupovinu novog uređaja, onda vam toplo preporučujemo da uzmete u razmatranje model XA2 koga možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.

xperia2

Na XA2 modelu telefona su primjećena brojna unapređenja među kojima je nova zadnja kamera od 23 megapiksela, te Exmor RS senzor slike sa ISO 12800 osjetljivošću koji poboljšava kvalitet fotografija koje su snimane u slabom osvjetljenju.

xperia4

Telefon ima mogućnost snimanja u 4K rezoluciji te slow motion opciju. Pored ove tu je i sjajna široko ugaona prednja kamera sa uglom snimanja od 120 stepeni te rezolucije od 8megapiksela.

xperai5

Ekran od 5,2 inča je svjetliji, oštriji i sa mnogo izraženijim bojama nego kod prethodnika i savršeno se uklapa beskonačni dizajn koji je u posljednje vrijeme jako popularan kod većin eproizvođača. Ekran je veoma izdržljiv jer je poboljšan Gorilla Glass staklom.

xperia3

Senzor za prepoznavanje otiska prsta he integrisan u glatku metalnu površinu sa zadnje strane i reaguje na samo jedn dodir.

xpera

Baterija je veoma visokog kapaciteta od 3.300 mAh, a sve to pokreće Qualcomm Snapdragon 630 čipset. Za više informacija o ovom modelu kao i uslovima kupovine posjetite zvaničnu stranicu www.mtel.ba.