TCL Plex_mtel blog 1300x620

Written by

m:recenzija: TCL Plex – telefon sa nevjerovatnim ekranom

m:arket, preporučujemo| Views: 528

Jedan od novih brendova u ponudi kompanije m:tel je i TCL. Ovaj kineski gigant ubraja se u najveće proizvođače televizora, ali sada sigurnim koracima ulazi i na tržište pametnih telefona. Sa modelom TCL Plex koji nam je došao na m:recenziju, ovaj proizvođač napravio je veliki preokret.

Možda se pitate zašto se jedan proizvođač televizora upušta u tržište mobilnih telefona? Onda treba da znate da u sklopu TCL-a posluju i dva popularna brenda – Alcatel, namijenjen mlađim korisnicima i BlackBerry za poslovne korisnike. TCL telefoni biće pozicionirani u srednjoj i visokoj klasi, a na taj način ovaj proizvođač zaokružuje cijeli ekosistem.

TCL Plex

Da se vratimo na uređaj zbog kojeg smo ovdje. TCL Plex, u skladu s filozofijom kompanije Display Greatness, ima veliki ekran od 6,53 inča, IPS tipa i rezolucije 2340 x 1080 piksela. Prikaz je još bolji kada se pokrene NXTVISION tehnologija. Kada već govorimo o prednjoj strani telefona, ne treba zanemariti ni 24 MP kameru koja je smještena u rupici u ćošku.

Dizajn

Izgled ovog telefona nešto je što će vas očarati na prvu, bez obzira na boju koju izaberete. Dodatnu notu elegancije ovaj uređaj dobija zahvaljujući staklu koje je postavljeno s obje strane. S lijeve strane telefona nalazi se dugme kojem vi dodijeljujete funkcije, i to za običan, dvostruki i dug pristisak.

I kamere su odlične, a dolaze u kombinaciji od 48 MP glavne, 16 MP ultraširoke i 2 MP pomoćnog senzora. Video je, takođe, savršenog kvaliteta jer snima u 4K rezoluciji.

Performanse

TCL Plex pokreće osmojezgarni Snapdragon 675 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Telefon radi na Android 9 Pie operativnom sistemu, uz interfejs TCLUI 1.0.1. Baterija telefona je vrlo dobra, kapaciteta 3820 mAh, a procijenjuje se kako možete izdržati dan i po ili dva bez punjenja. Uz to, tu je i podrška za brzo punjenje i punjač od 18W koji bateriju do 50% napuni za pola sata.

TCL Plex u ponudi kompanije m:tel

Ukoliko tražite telefon jedinstvenog dizajna, dobrih performansi, sa odličnim kamerama i velikim ekranom – TCL Plex je odličan izbor. Potražite ga u ponudi kompanije m:tel i uparite sa nekom od sjajnih Pretplata + tarifa.