Written by

m:recenzija: Tesla 6.4 Lite – moderan, pouzdan i pristupačan telefon

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 298

Smartfon 6.4 Lite novi je model telefona iz Tesline porodice. Prvim susretom definitivno će vas očarati njegove napredne funkcije, ali i potpuno jednostavna i laka upotreba.

Kreiran po mjeri korisnika, model Tesla 6.4 Lite, telefon je za one koji žele pouzdan i dugotrajan uređaj srednjeg cjenovnog ranga.

Kada govorimo o specifikacijama telefona, kristalna slika ostavlja poseban utisak. Jednoslojni In-Cell HD + ekran dijagonale 5.5 inča postavljen je direktno na matičnu ploču telefona. Zato ćete prilikom korištenja primijetiti znatno brže reagovanje na komande, a i rezolucija je viša u odnosu na klasične LCD ekrane. Zahvaljujući MediaTek MTK 6739 čipu, unutar kojeg se nalaze četiri procesorska jezgra i PowerVR grafička jedinica, novi Tesla Smartfon 6.4 Lite bez problema će podnijeti svakodnevne aktivnosti, ali i brojne zahtjevne aplikacije. Baterija od 2.700 mAh garantuje dugotrajnost u radu.

 

Tesla Smartfon 6.4 Lite posjeduje dvostruku zadnju kamera koju čine glavni senzor od 8MP i pomoćni senzor od 0.3MP. Glavni senzor koristi BackSide-Illuminated tehnologiju koja omogućava efikasnije prikupljanje svjetlosti, dok pomoćni senzor unosi još više svjetlosti i omogućava kreiranje tzv. bokeh efekata. Prednja kamera kvaliteta je 5MP. Posebna prednost ovog telefona jeste i njegov ergonomski dizajn, tako da će savršeno ležati u ruci kao da je stvoren samo za vas.

Zanima vas operativni sistem? Ovaj telefon iz Tesline linije opremljen je verzijom Android 8.1 Oreo što u prevodu znači da aplikacije rade brže, upravljanje podacima je efikasnije, a bezbjednosna zaštita daleko bolja. Kada je riječ o memoriji telefona, Tesla 6.4 Lite ima 3GB radne memorije i 16GB interne memorije koja se može proširiti microSD karticom kapaciteta do 32GB.

Tesla Smartfone 6.4 Lite posjeduje i Google sertifikat, što znači da ima potpunu Google podršku i pristup najboljim aplikacijama. Hybrid SIM slot pruža mogućnost da istovremeno koristite dvije Nano SIM kartice, te tako u jednom uređaju spojite privatno i poslovno.

Želite li isprobati ovaj telefon, možete ga pronaći u ponudi kompanije m:tel.