Written by

m:recenzija: Testirali smo Alcatel 1S

m:arket, preporučujemo| Views: 1288

Kompanija Alcatel poznata je po proizvodnji pametnih uređaja odličnog dizajna. Ništa drugačiji nije ni model 1S – telefon koji ima savršen odnos cijene i kvaliteta.

Alcatel 1S sa dijagonalom od 5,5 inča savršeno pristaje svakom dlanu. Sa prednje strane ima 2,5D staklo, a prisutni su i mali okviri iznad i ispod ekrana čije su razmjere stranica 18:9. Ovaj model može da se pohvali i odličnom rezolucijom FullView ekrana od 1440×720 piksela.

Odlikuje ga Oreo 8.1 operativni sistem sa Android Go platformom, zahvaljujući kojoj dobijate skoro dvostruko više memorijskog prostora, zajedno s lakšim aplikacijama koje rade brže na manjem hardveru. Bez obzira na veličinu fizičkih komponenti, jedno je sigurno, neće vam nedostajati neke od opcija koje su dostupne na telefonu sa standardnim operativnim sistemom.

U kombinaciji sa hardverom uređaja, ovakav softver svakom korisniku pruža odlično iskustvo upotrebe i mogućnost podešavanja telefona u skladu sa ličnim željama. Čipset kompanije Unisoc zadovoljiče potrebe prosječnog korisnika, budući da u svom sastavu telefon ima i procesor Octa-core 1.6GHz. Baterija Alcatel 1S telefona je jačine 3060mAh, što će omogućiti da se uređaj upotrebljava jedan ili dva dana bez dodatnog punjenja.

Dvostruka kamera

Kamere ovog telefona su i više nego pristojne. Ljubitelje portreta obradovaće činjenica da zadnja kamera od 13 MP ima i pomoćni senzor od 2 MP, za snimanje fotografija sa zamućenom pozadinom. Pored pomenutog, uređaj posjeduje i otvor blende od f/2.0, te podržava bazu od 12 scena takozvane AI detekcije.

Prednja kamera nudi rezoluciju od 5 MP, kao i većina mobilnih telefona koja se može naći na tržištu. A bitno je spomenuti da se i prednja i zadnja kamera mogu interpolacijom modifikovati i na taj način ponuditi i veće rezolucije dokumentovanog sadržaja.

Ni obožavaoci dobrog zvuka neće biti uskraćeni za kvalitet, budući da Alcatel 1S sadrži 3,5-mm konektor, ali i FM radio. Sa kapacitetom memorije od 32 GB, koja se može dodatno proširiti putem microSD kartice, moći ćete na uređaj skladištiti omiljene pjesme, ali i druge multimedijalne sadržaje.

Telefon dolazi u plavoj i crnoj boji, a možete ga po povoljnoj cijeni i uz odlične tarifne modele pronaći u ponudi kompanije m:tel.