LG K50_mblog

Written by

m:recenzija – Zašto je LG K50 stvoren baš za tebe?

m:arket, preporučujemo| Views: 759

Za LG K50 se s pravom može reći da je šampion u srednjoj klasi pametnih telefona. Pitate se zašto? Ideja vodilja njegovim kreatorima bila je zadovoljiti najvažnije potrebe korisnika, a to su dugotrajna baterija i kvalitetna kamere. Upravo takve karakteristike odlikuju ovaj model telefona.

Iako je predstavljen početkom godine na MWC sajmu u Barseloni, LG K50 sada je na vrhu svoje popularnosti. Namijenjen je korisnicima koji traže praktičan uređaj modernog dizajna, sa dugim trajanjem baterije i prihvatljivom cijenom, što je već poznata odlika K serije.

LG K50_mblog

Ekran i dizajn

LG K50 ima veliki 6,26-inčni ekran, a zahvaljujući malom izrezu u ekranu u obliku kapljice vode, korisnici mogu maksimalno da uživaju u FullVision ekranu. Zbog svojih tankih okvira, uređaj je vrlo udoban za držanje što potvrđuje i odnos stranica 19:9. Otključava se prilično jednostavno s obzirom da se čitač otiska prsta nalazi na poleđini telefona.

LG K50_mblog

Ako govorimo u unutrašnjosti telefona, LG K50 dolazi sa Mediatek Helio P22 čipom i osmojezgarnim 2GHz Cortex-A53 procesorom. I memorija je zaista impresivna, pa će 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za čuvanje podataka biti i više nego dovoljno za sve vaše potrebe.

Pametna kamera

Ako se i dalje pitate zašto je ovaj uređaj šampion srednje klase smartfona, onda treba da znate da je LG u model K50, kao predstavnika srednje klase, po prvi put uveo vještačnu inteligenciju. Ovaj model posjeduje i Google Assistant dugme koje omogućava trenutni pristup popularnom virtuelnom asistentu.

LG K50_mblog

Na zadnjoj strani telefona smješten je dualni sistem kamera – glavna kamera od 13 MP sa Dual LED blicem i PDAF opcijom, te drugi senzor od 2 MP za kreiranje dubinskih efekata. Prednja kamere kreira zaista impresivne fotografije kvaliteta 13 MP.

Vrhunski zvuk i velika snaga

Ovaj telefon definitivno će vas oduševiti i vrhunskim audio-doživljajem za koji je zadužena napredna DTS:X tehnologija i 3D Surround zvuk. Sve vaše dnevne aktivnosti ispratiće baterija od 3,500 mAh uz rad na Android 9.0 Pie OS.

LG K50 je dostupan u dvije boje, a možete ga kupiti u ponudi kompanije m:tel uz odabrane Pretplata tarife.