Written by

m:recenzija: ZTE Blade A460 – odličan budžetski Android telefon

preporučujemo| Views: 211

naslovna

U ovosedmičnoj m:recenziji predstavljamo vam telefon predstavljen u junu ove godine ZTE Blade A460, koji nudi kompromis između odličnih performansi i izuzetno povoljne cijene.

ZTE je kineski proizvođač mobilnih telefona, koji spada u jedne od najvećih proizvođača na svijetu i koji je posljednjih godina u ekspanziji, te nudi brojne modele namjenjene najširoj publici.

Model ZTE Blade A460 je zanimljiv telefon kojem je ciljna grupa mlađa populacija. Telefon je dizajniran sa blago zaobljenim ivicama koji mu daju dodatno bolji osjećaj u ruci. Dimenzije telefona su 145.5×72.8×9.4mm, a težina je 165 g.

Ekran veličine 5 inča zauzima 65 odsto površine telefona, nudi rezoluciju 480 x 854 piksela, standardnih 16 miliona boja i gustinu od solidnih 196 ppi.

naprijed

Pokreće ga Qualcomm MSM8909 četvorojezgreni čip brzine 1.1 GHz  koji će biti dovoljan za nesmetan rad većine aplikacija. Ukoliko niste prezahtjevan korisnik ugrađenih 1 GB RAM-a biće vam sasvim dovoljno, a kada je riječ o skladištenju podataka 8 GB memorije koji su vam na raspolaganju trebali bi vam omogućiti dovoljno prostora za vaše fotografije. Ako se ipak odlučite za njeno proširenje to možete uraditi sa microSD karticama kapaciteta do 32 GB.

bocna

Blade A460 posjeduje glavnu kameru rezolucije 5 MP koja ima opciju brze aktivacije, dok je prednja kamera zadužena za „selfije“ rezolucije 2 MP. Kameru potpomaže ugrađeni blic sa standardnim opcijama poput geo-tagovanja, makro moda itd.

Kapacitet baterije je 2200mAh koja bi prema sprecifikacijama proizvođača trebala „izgurati“ do 18 sati trajanja u razgovoru i 240 sati u mirovanju na GSM mreži.

poledjina

Softver koji pokreće ovaj model je Android 5.1 (Lollipop), a od ostalih dodataka vrijedi spomenuti ugrađeni FM radio i A-GPS.

Ukoliko vam je potreban smartfone, a niste spremni potrošiti previše novca onda je ZTE Blade A460 savršen model za vas. Ovo je telefon koji će zadovoljiti potrebe prosječnog korisnika, a u većini Moj Mix tarifnih paketa možete ga naći po cijeni već od 1 KM.