Written by

m:tel dodatna oprema: Uređaj za sve ljubitelje fotografije

m:vijesti| Views: 70

ws

Iako su oduvijek neizostavni u torbi svakog profesionalnog fotografa, zahvaljujući selfie fotografijama, vjerovatno trenutno najpopularnijim na svijetu, wireless shutter-i su sve popularniji i prilikom korišćenja pametnih telefona. Jedan od najpopularnijih dodataka mobilnim uređajima, koji korisnicima daje mogućnost stvaranja visoko kvalitetnih fotografija, dostupan je i u okviru ponude dodatne opreme kompanije m:tel.

Wireless shutter je izuzetno koristan prilikom kreiranja grupnih fotografija kada je fotograf u kadru ili kada stoji praktično iza fotoaparata u momentu snimanja. Povezuje se sa vašim smartfonom bežičnim putem, tako da fotografiju pravite bez fizičkog dodira sa vašim telefonom. Najveća prednost je izbjegavanje mutnih fotografija, jer fotoaparat ili smartfon ne držite u ruci, već se nalazi na tripodu ili na nekoj drugoj stabilnoj površini.

Uz pomoć ovog uređaja, fotografije možete da pravite sa udaljenosti od 5 metara, a postoje različiti modeli dostupni na tržištu. Wireless shutter se sa telefonom povezuje uz pomoć prijemnika, dok pritiskom na odgovarajuće dugme daje signal vašem telefonu za pravljenje fotografije. Bolji fokus i oštrina, koja je omogućena upotrebom ovog uređaja, čine ga veoma popularnim među fotografima, kako profesionalnim, tako i amaterima, ljubiteljima fotografije. Još jedna prednost upotrebe wireless shuttera je ta da određujete vrijeme pravljenja fotografije, te maksimalno iskorištavate višestruku ekspoziciju, pomjeranjem predmeta u okruženju prilikom fotografisanja. Ovaj uređaj eliminiše vibracije prilikom fotografisanja, a odličan je za subjekte kojima je tesko prići, kod dužih ekspozicija, makro fotografije i slično.

“Slikanje uz pomoć svjetlosti” je još jedna u nizu korisnih i zabavnih opcija wireless shutter-a, a ona omogućava stvaranje nevjerovatnih fotografija kombinacijom svjetlosti i tame. Sve što je potrebno su mračna lokacija i lampa ili neki drugi izvor svjetlosti, a prilikom vašeg kretanja na kameri će se stvarati zanimljivi svjetlosni oblici. Wireles shutter vam pritom omogućava tempiranje i kontrolu funkcije na kameri.

Svi ljubitelji fotografije ovaj uređaj mogu nabaviti u poslovnicama m:tel kompanije, jer se nalazi u okviru dodatne opreme, a ovaj mjesec, svakog četvrtka, korisnici imaju mogućnost i da ga osvoje kao nagradu zahvaljujući igrici “Pogodi koliko ima” na zvaničnoj Facebook stranici m:tela.