Written by

m:tel donirao sredstva za projekat izgradnje Kongresnog centra Gradu Banjaluka

m:vijesti, prijateljstva| Views: 251

U prostorijama Gradske uprave u Banjaluci, 27. novembra 2018. godine, generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, potpisali su Ugovor o donaciji za izgradnju Kongresnog centra u ovom gradu, čime su stvoreni uslovi da, poslije dužeg niza godina, bude raspisan prvi međunarodni arhitektonski konkurs za neki od velikih gradskih objekata.

Nakon što je Grad Banjaluka pokrenuo inicijativu za izgradnju Kongresnog centra, kompanija m:tel kao dugogodišnji prijatelj i partner Grada, odlučio je podržati ovu aktivnost donacijom u visini od 25.000 KM. 

Igor Radojičić je izrazio zadovoljstvo još jednom u nizu aktivnosti koje Grad Banjaluka realizuje u saradnji sa kompanijom m:tel: „Usvajanjem regulacionog plana za područje ‘Centar aleja’ stvoreni su uslovi da uđemo u realizaciju jednog od najvećih projekata u gradu,  koji će imati veliki značaj za kulturu i turizam, ali i cijelu privredu Banjaluke.  Lokacija buduće kongresne dvorane je u Ulici olimpijskih pobjednika, iza zgrade Administrativnog centra Vlade RS. Redoslijed koraka je da prvo pripremimo dokumentaciju, a potom će uslijediti raspisivanje međunarodnog arhitektonskog konkursa“.

„Ugovor koji smo danas potpisali sa gradonačelnikom g. Radojičićem, predstavlja nastavak dobre saradnje m:tel-a i Grada Banjaluka, koja je već tradicionalna. Kako bismo i ovoga puta podržali dobre ideje koje za cilj imaju razvoj Grada i dobrobit za sve njegove građane, preuzeli smo finansiranje troškova izrade konkursne dokumentacije u projektu izgradnje Kongresnog centra u Banjaluci“, rekao je ovom prilikom Marko Lopičić.

Donacija će obezbijediti izradu konkursne dokumentacije, koja prema namjerama Grada treba da uključuje plan sadržaja svake od funkcionalnih jedinica, parking, vanjsko uređenje i sve ostalo što jedan takav projekat podrazumijeva.  

Kompanija m:tel je do sada sarađivala sa Gradom u realizaciji brojnih projekata, a između ostalog, donirala je dječije igralište i teretanu na otvorenom u krugu „Akvane“. Ova kompanija je, pored toga, i jedan od najvećih sponzora ovogodišnjeg novogodišnjeg programa.

„Vjerujemo da ćemo ovim projektom, ali i svim novim projektima u budućnosti nastaviti da njegujemo prijateljstvo sa Gradom Banjaluka, na zadovoljstvo nas kao kompanije, Grada Banjaluka, ali što je najbitnije, svih stanovnika ovog grada i njegovih posjetilaca“, naglasio je Lopičić.

Kako je naglašeno ovom prilikom, ovo je prva faza izgradnje Kongresnog centra, a cilj je da se u idućoj godini, na osnovu provedenog međunarodnog konkursa, izabere najbolje idejno rješenje ovog reprezentativnog objekta.