Written by

m:tel i Demofest – 10 godina prijateljstva

prijateljstva| Views: 267

demofest-10-press-5

Srećni i ponosni što uz Demofest stojimo od samog početka, ove godine zajedno ćemo, na poseban način, obilježiti i njegov jubilej – deseti rođendan.

Ove godine, za svoj deseti rođendan Demofest dobija specijalni muzički poklon – sopstvenu himnu!

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA, jedni od najuspješnijih pobjednika Demofesta, koji su i došli u Banjaluku kako bi zajedno snimili ovu pjesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti Demofest donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

Pored glavne ‘Basstion’ bine, na kojoj će se takmičiti 30 demo bendova, postojaće i ‘Beton’ bina, smještena na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gdje je sve i počelo. Na ovoj bini će se takmičiti 20 demo bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel je podsjetio na činjenicu da se za deset godina festivala prijavilo preko 3.500 bendova, nastupilo više od 300, a sviralo oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja.

Brojke najbolje govore koliko je ovaj festival veliki, a riječ koja najbolje opisuje naše decenijsko prijateljstvo sa Demofestom je ponos. Zato što ga podržavamo svake godine od prvog izdanja i već 10 godina zajednički gradimo muzičku istoriju regiona.

Pored m:tel-a, podršku Demofestu daće i Banjalučka pivara, kao i kompanija Huawei.

Podsjećamo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a imena izvođača koja su za sada poznata su Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemasons. Još uvijek je otvoren i konkurs za demo bendove, a svi detalji se mogu naći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org.