Written by

m:tel i Travel Channel vas nagrađuju! Zašto ne biste otišli u Dubai?

m:vijesti| Views: 82

iStock_000055507330Large

Dubai je jedan od najpopularnijih gradova u Arapskim Emiratima i jedna od top turističkih destinacija posljednjih godina. Smatra se da je osmi najposjećeniji grad u svijetu, što ne čudi jer ovaj grad pored luksuza i moderne arhitekture, nudi mnoštvo najrazličitijih sadržaja.
Dobre vijesti su, da zahvaljujući nagradnoj igri m:tel-a nastaloj u saradnji sa kanalom Travel Channel , uz malo sreće, volje i kreativnosti i vi možete posjetiti upravo ovaj veličanstveni grad.
Dubai se nevjerovatnro brzo od malog ribarskog grada razvio u svjetsku metropolu čiji broj nebodera i kranova godinama ruši sve rekorde u građevinarstvu. Iako, možda, građevine na oko izgledaju veoma slično, svaki neboder u Dubaiju je jedinstven jer arhitekti nastoje spojiti naizgled nespojivo – tradiciju i moderne visoke nebodere, što ovom gradu daje dodatni šarm. Tako postoji hotel izgrađen u obliku tradicionalnog jedra tipične stare arapske jedrilice „Dhow“, a i najveći toranj, takođe, sadrži uzorke karakteristične za arhitekturu tog podneblja.
U ovom gradu sve zadivljuje, od luksuznih hotela, klubova, tržnih centara, do potpuno automatizovanih podzemnih željeznica koje vožnji metroom daju novu dimenziju. Tako ćete u tržnom centru naići na najveći akvarijum u svijetu u kome se nalazi nekoliko hiljada egzotičnih riba ili vještačko jezero zapanjujućih vodoskoka koje prati predivna muzika. A ono što ne biste očekivali od grada izgrađenog na obali mora u pustinji je skijalište, u Dubajiu i ono postoji i to, naravno, u zatvorenom.
Još je mnogo razloga koji čine ovaj grad jedinstvenim i vrijednim posjete, a u inovativnom Muzeju Dubaija možete se zabaviti zanimljivim proučavanjem istorije i kulture Srednjega istoka, kao i saznati sve o postanku Dubaija kakvog ga danas znamo.
Vjerujemo da jedva čekate da spakujete kofere i posjetite ovaj veličanstveni grad, a od putovanja na ovu egzotičnu destinaciju dijeli vas nekoliko klikova na m:tel Facebook stranicu. Ispunite on line aplikaciju ‘m:tel i Travel Channel’ i u obliku kolaža od minimum četiri fotografije odgovorite na pitanje “Da imam krila ja bih..?”, i možda posjetite Dubai već ovog proljeća.