Written by

m:tel mobilni internet – Neograničen internet uz veće brzine downloada i uploada

m:vijesti| Views: 784

m-net

Mobilni internet predstavlja najjednostavniji način pristupa internetu sa mobilnih uređaja (pametnih telefona, tableta, laptopa).
Mi vam nudimo najbolju mrežu u BiH i cilj nam je da do početka 2015. godine obezbijedimo 3G uslugu na cijeloj teritoriji gdje postoji i 2G signal. Tako će svi korisnici naših usluga prenosa podataka putem mobilne mreže, a koji posjeduju 3G uređaj imati pristup veoma brzom internetu, na cijeloj teritoriji BiH. 3G usluga koja je rasploživa u m:tel mreži bazirana je na HSPA+ tehnologiji, što je posljednji korak u evoluciji ka 4G sistemima mobilnih usluga.

Kako bi obezbijedili 3G uslugu van gradova i na putnim pravcima, prvi u Bosni i Hercegovini smo iskoristili GSM frekvencije na 900 MHz za 3G usluge.

Uz veće brzine download-a i upload-a, koje smo vam obezbijedili kroz naše usluge i tarifne pakete, moći ćete nesmetano pratiti najzanimljivije i najzahtjevnije online sadržaje i biti konstantno u kontaktu sa prijateljima putem društvenih mreža. Preuzimanje fajlova sa interneta ne smije da vam predstavlja stres, jer uz m:tel veće brzine taj proces teče znatno brže. Uživanje u video spotovima sa YouTube postaće vam svakodnevica, a uz poboljšan upload vaše fotografije i videa mnogo ćete lakše i brže postavljati na Facebook, YouTube…

m:tel unapređena mreža je stabilna i pouzdana. Povećanjem kapaciteta mreže omogućili smo vam nesmetanu komunikaciju u svakom trenutku. Podaci u m:tel mreži su čuvani i zaštićeni jer unapređena 3G mreža vam omogućava bezbjedan prenos podataka pri surfanju internetom, korišćenju naprednih usluga za komunikaciju, organizaciju, finansijske transakcije ili čuvanje važnih sadržaja.

Mobilni internet možete koristiti kao prepaid i kao postpaid korisnik. Možete ga koristiti kroz tarifne pakete: Moj Mix, m:net, m:web (za poslovne korisnike), FREND net, ali I kroz internet tarifne opcije i tarifne dodatke koje možete kupiti kada god poželite putem servisa Moj meni *100# (prepaid) ili slanjem poruke sa ključnom riječi NET250 na kratki broj 065 1111 (postpaid). Uz bilo koju od navedenih opcija mobilni internet je neograničen i neće vam prouzrokovati dodatne troškove.

Postpaid tarifa Moj Mix vam pruža mogućnost da spakujete svoju personalizovanu kombinaciju bonusa koja uključuje i bonus za mobilni internet. Tako da uz mjesečnu pretplatu možete koristiti odabranu količinu mobilnog interneta po maksimalnoj brzini, a kada iskoristite bonus po maksimalnoj brzini i dalje možete koristiti internet ali po smanjenoj brzini, naravno bez dodatnog troška.

m:net tarifni paketi za prenos podataka za privatna lica, pružaju mogućnost stalnog pristupa internetu uz brzi prenos podataka, na bilo kojem mjestu, uz korišćenje odgovarajućih uređaja (tableti, laptopi I računari). m:net predstavlja spoj fleksibilnosti mobilnog pristupa internetu i povoljnih cijena, a posebno prilagođeni 3G USB modemi iz naše ponude nude i najbolji način korišćenja 3G mreže. Dakle, ubacite svoj m:net USB stick ili karticu i surfate.
FREND net je namijenjen FREND (prepaid) korisnicima i koristi se po sličnom principu uz USB stick, bez mjesečne pretplate. Frend net koristite uz laptope, tablete i računare.
m:web namijenjen je za poslovne korisnike i dodjeljuje se uz Total Group tarifne modele. Paketi su usmjereni prema korisnicima koji žele brz prenos podataka i pristup internetu isključivo na svom mobilnom telefonu.
Tarifna opcija internet, za FREND korisnike, je osmišljena da vam se nađe pri ruci svaki put kada vam je potreban internet i kada želite da kupovinom tačno određenog iznosa izbjegnete nepredviđene troškove.
Tarifni dodatak za postpaid korisnike je kreiran da biste mogli dokupiti dodatnu količinu podataka po maksimalnoj brzini ukoliko je potrošite prije isteka obračunskog perioda.
Koju god opciju da odaberete, vaš pristup internetu biće siguran, neograničen i stabilan.

Mobilni internet je moguće koristiti i u romingu, ali tada preporučujemo kontrolu jer izlaskom iz m:tel mreže protok informacija se dodatno naplaćuje.

U zavisnosti od tehnologije koju podržava vaš mobilni uređaj i dostupnosti odgovarajućeg m:tel signala, uslugu prenosa podataka moguće je koristiti uz različite brzine:

GPRS (General Packet Radio Service) je protokol koji omogućava prenos podataka bežičnim putem kroz GSM mrežu. Njegove brzine su dosta male i to je jedan od najstarijih načina za preenos podataka.
EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) je protokol koji je napredniji od GPRS-a sa brzinom do 236,8 kb/s
UMTS (Universal Mobile Telecommunications System ) protokol treće generacije sa brzinom do 384 kb/s
HSDPA (High Speed Uplink Packet Access) unaprijeđeni protokol treće generacije sa brzinom do 7,2 Mb/s
HSPA+ (High Speed Downlink Packet Access ) unaprijeđena tehnologija 3G sa brzinom do 21 MB/s
HSPA+ dual cell sa brzinom do 42 Mb/s

Sa novim aparatima koji odgovaraju stardardima mreža treće generacije olakšano je korišćenje svih osnovnih prednosti ove tehnologije. Veliki ekrani, brzi procesori, multimedijalne aplikacije, samo su neke od karakteristika koje su evoluirale specijalno za mreže treće generacije. Aplikacije poput navigacije, pretraživanje baza, interakciju na socijalnim mrežama, su sve dio novog talasa upotrebne vrijednosti mobilnih uređaja koje možete pronaći u našoj ponudi.