open kutak obn

Written by

m:tel Open IPTV preporučuje rasplesani vikend na OBN-u

m:tel IPTV| Views: 71

open kutak obn

U susret najpoznatijem svjetskom karnevalu u Brazilu, kanal OBN vam donosi zvuke sambe, najpopularnijeg brazilskog plesa, koji će se uskoro čuti na svakom koraku. Od 13. februara  2015. godine putem svojih malih ekrana pratite školu sambe sa profesionalnom brazilskom plesačicom sambe, Eni Alves.

Atraktivna Eni je djevojka koju ćete zavoljeti na prvi pogled. Ona dolazi iz Brazila, tačnije iz grada Salvador Bahije. U ovom gradu je nastao ples „baiao“ kao jedan od tri oblika sambe. Baiao je više sentimentalan ples, lakši, sporiji oblik sambe u tužnom stilu. Karneval Salvador da Bahia je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najveća zabava na svijetu. Samba ima veoma upečatljive i raznolike ritmove koji su sastavni dio svake pjesme, što obogaćuje muziku i donosi uzbuđenje prilikom slušanja. Često se naziva i “južno-američki valcer”, jer sadrži podizanje i spuštanje, što su pokreti slični valceru.

Iako nama ovaj ples nije u krvi, teško mu je odoljeti, tako da je sigurno da će brazilski zvuci veoma brzo pred male ekrane privući ne samo djevojke već i muškarce, koji će uz ritmove sambe sa očaravajućom Eni zaplesati prve korake ovog plesa koji osvaja svojim razigranim notama.

Budite uz Open IPTV i karnevalska avantura može da počne!

OBN možete pronaći na poziciji 007 u osnovnom Open IPTV paketu.