Playground_meetup

Written by

m:tel Playground vam donosi još jedan online meetup

m:vijesti, prijateljstva| Views: 187

Budite sa nama u četvrtak 14.maja od 18.00 časova i saznajte koju to ulogu ima IoT u Društvu 5.0

Dok razmišljate o svojim IoT idejama koje će unaprijediti energetsku efikasnost, a koje trebate da dostavite do 20. maja 2020. godine putem sajta playground.mtel.ba kako biste konkurisali za ovogodišnji m:tel Playground izazov I osvojili jednu od vrijednih novčanih nagrada, ne propustite priliku da na našem sljedećem online meetup događaju saznate koju to ulogu ima IoT u Društvu 5.0.

Tehnološke revolucije su kroz istoriju omogućile ekonomske i društvene skokove koji su obilježili razvoj čovječanstva. Nakon poljoprivrede i prve industrijske revolucije, pojavom informacionih tehnologija i interneta krajem prošlog milenijuma, pokrenuta je četvrta industrijska revolucija i Društvo 4.0.

Daljim razvojem novih tehnologija, ulazimo u razdoblje visoke automatizacije i povezanosti koje će omogućiti nezapamćeno zbližavanje, a u nekim slučajevima i konvergenciju između fizičkog i sajber prostora i to će proizvesti velike promjene industrije, modela poslovanja ali i društvenog okvira. Sa jedne strane će robotizacija i automatizacija uzdrmati tržište rada na svakom mogućem nivou i donijeće nove individualne i kolektivne vrijednosti. Sa druge strane nova tehnologija je ujedno i jedinstvena prilika da izgradimo pravednije, povezanije, zdravije, inkluzivnije i kreativnije društvo u kome svako može da se razvija i živi kvalitetniji i srećniji život – Društvo 5.0. A gdje je tu uloga IoT-ja?

Upravo to će nam otkriti gošća sljedećeg m:tel Playground meetup događaja, Natali Delić, konsultant za razvoj poslovanja kroz inoviranje sa novim tehnologijama sa dvadeset godina iskustva u telekomunikacijama. Natali vjeruje da kroz etičku primjenu tehnologije može da se stvori bolji svijet, a za to je neophodno kontinuirano učenje i izlaženje iz lične zone komfora. Razgovor sa Natali, u fireside chat stilu će voditi Đorđe Đorđević, biznis dizajner u kompaniji ICT Hub.

Prijavite se za učešće na online meetup događaju putem linka, očekujemo vas!