m:tel podržao najbolje sportiste Republike Srpske

sportist201701

Odbojkašica Ana Gajić najbolji je sportista Republike Srpske za 2017. godinu, odlučio je žiri 63. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji “Glasa Srpske”.

 
Gajićeva je nagradu zaslužila odličnim igrama u dresu “Bimal Jedinstva” iz Brčkog, višestrukog uzastopnog osvajača svih trofeja na domaćoj sceni, a ove sezone sa svojim klubom osjetila je i atmosferu Lige šampiona. Drugo mjesto zauzeo je plivač Nikola Bjelajac  dok je treći bijatlonac Mladen Plakalović.  Poslije troje najboljih, slijede kajakaš Darko Savić, atletičar Mladena Petrušić, rukometaš Đorđe Ćelić, vaterpolista Srđan Stevandić, džudista Borislav Bogdanić, stonoteniser Sanja Milojica i bokser Dašo Simeunović.

 
Osim za deset najboljih sportista, nagrade su dodijeljene u još deset kategorija, te je titulu najboljeg sportiste iz Republike Srpske, nagrade koja je ustanovljena ove godine, osvojio svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva, koji je u kimonu Srbije pokorio svijet u Budimpešti.  Majdovu je nagradu uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istakao da su sportisti najbolji ambasadori grada i zemlje iz koje potiču, te dodao da podržava ovu manifestaciju.

 
Kompanija m:tel je podržala održavanje ove značajne manifestacije i tako doprinijela afirmaciji svih sportskih disciplina u Srpskoj.
Manifestaciji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Srpske, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, kao i drugi brojni predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, medijskog, sportskog, kulturnog i drugih sfera života.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se