Written by

M:tel prijatelj tenisa

prijateljstva| Views: 131

Kompanija Mtel kao društveno odgovorna kompanija već tradicionalno podržava velike sportske manifestacije u zemlji. Tako je bilo i ove sedmice.  Teniski turnir „Mtel Open 2015′ za juniore do 12 godina u Prijedoru tradicionalno se održava u gradu na Sani, a kompanija Mtel je bila uz njih.

Turnir je počeo prošlog vikenda,  13. juna 2015 godine i okupio je mlade tenisere do 12 godina iz raznih dijelova svijeta.  U finalu održanom danas, 19. juna 2015 godine, prvo mjesto u kategiriji djevojčica u pojedinačnim mečevima zauzela je Antonija Ružić iz Hrvatske, koja je rezultatom od 2:1 savladala Korneliju Hučak, takođe iz Hrvatske. U kategoriji dječaka u pojedinačnim mečevima prvo mjesto zauzeo je Lovre Erceg iz Hrvatske koji je u finalnom meču savladao Banjalučanina Jovana Sinadinovića. Pored pojedinačnih mečeva odigrani su i mečevi u parovima gdje su pobjedu izvojevali par iz Hrvatske,  Lovre Erceg i Mili Poljičak. Pored ovih održani su i utješni mečevi gdje je prvo mjesto zauzeo Japanac  Rea Konagata.

Ovim je završen još jedan  prijedorski teniski turnir za juniore do 12 godina, a Mtel će i dalje podržavati mlade sportiste kroz ovakva i slična takmičenja.photo 1