Written by

m:tel tradicionalno uz Dane Vlade S. Miloševića

m:vijesti, prijateljstva| Views: 347

I ove godine, april mjesec u Banjaluci biće obojen umjetnošću, a manifestacija Dani Vlade S. Miloševića, svakako je jedna od tradicionalnih i odlično posjećenih. Ta činjenica svakako govori o prepoznatom kvalitetu manifestacije koju godinama unazad organizuje Akademija umjetnosti u Banjaluci, a koju banjalučka publika s radošću očekuje svakog proljeća.

Ove godine, Dani Vlade S. Miloševića trajaće od 10. do 18. aprila. To je objavljeno na konferenciji za medije povodom otvaranja manifestacije, koja je održana u prostorijama Akademije umjetnosti, 8. aprila 2019. godine. Pored dekanice Akademije umjetnosti prof. dr Sande Dodik, predsjednice Muzikološkog društva RS prof. dr Dragice Panić Kašanski, prisutnima su se obratili i prof. mr Saša Pavlović, David Mastikosa, te Jelena Maksimović, portparol kompanije m:tel, dugogodišnjeg prijatelja ove manifestacije, ali i Akademije umjetnosti.

Kako je najavljeno na ovoj konferenciji, ovogodišnji program, kao i prethodnih godina, obuhvatiće ne samo muzičke sadržaje, nego on uključuje i naučne skupove, izložbe, radionice i multimedijalne prezentacije.

Dani Vlade S. Miloševića započinju izložbom „8. svjetsko bijenale studentskog plakata“, koja je zakazana za 10. april u 18 časova, u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel, a svečano otvaranje manifestacije biće upriličeno istoga dana u Banskom dvoru, s početkom u 20 časova, koncertom studenata Akademije umjetnosti.

Kompanija m:tel poziva sve ljubitelje umjetnosti da i ovoga proljeća uživaju u raznolikim sadržajima ove manifestacije, te između ostalog, nikako ne zaborave posjetiti koncert horske muzike koji će biti održan 17. aprila u Banskom dvoru, a čiji domaćin je upravo m:tel.