Written by

m:tel uz Svjetski dan telekomunikacija

m:tel info, m:vijesti| Views: 573

Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva, koji se obilježava 17. maja, ove godine se fokusira na temu „Prevazilaženje neusklađenosti standardizacije“. Standardi Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) nude zajedničku osnovu za rast i inovacije i na taj način ubrzavaju napredak ka ciljevima održivog razvoja. Oni omogućavaju interoperabilnost, ekonomiju obima i omogućavaju pristup globalnim tržištima.

O izazovima prevazilaženja neusklađenosti standardizacije bilo je riječi i na konferenciji koja je i ove godine povodom Svjetskog dana telekomunikacija i informacionog društva organizovana u Spoljnotrgovinskoj/Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu. Konferenciji su prisustvovali predstavnici IT zajednice u BiH, među kojima su bili i predstavnici kompanije m:tel.

Cilj standarda i standardizacije jeste ideja da se svim akterima u ovoj oblasti olakša poslovanje, ali i svakodnevni život i funkcionisanje.

„Kada je riječ o uvođenju novih tehnologija i unapređenju tržišta iz oblasti telekomunikacija i IT-ja, kompanija m:tel nastoji da na vrijeme ispuni potrebne tehničke, pravne i ostale preduslove kako bismo išli u korak sa regulativom u oblasti našeg poslovanja“, rekla je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel. Ona je ovom prilikom dodala i to da standardi ITU-a, standardi informacionih tehnologija i svi standardi koje primjenjuje m:tel kao telekomunikaciona kompanija, omogućavaju nesmetano obavljanje i unapređenje djelatnosti i utiču na ponudu najkvalitetnije usluge na tržištu, ali isto tako omogućavaju jednostavnije funkcionisanje i pristup tim uslugama krajnjem korisniku.