Written by

m:tel zlatni donator za pomoć malim preduzećima

m:vijesti| Views: 81

AmCham Fundraising VEL-059

U Sarajevu je u utorak, 28. oktobra ove godine, u Aleji ambasadora – mali muzej BiH, održano donatorsko veče u organizaciji Američke privredne komore BiH (AmCham), a u saradnji sa USAID-om.

Kompaniji m:tel, kao zlatnom donatoru, zahvalnicu za učešće u prikupljanju sredstava za ponovno pokretanje malih preduzeća koja su bila pogođena ovogodišnjim poplavama, uručio je Nicholas M. Hill, otpravnik poslova U.S. ambasade u BiH. Učešćem u ovoj donatorskoj večeri, m:tel je još jednom potvrdio orijentaciju da posluje društveno odgovorno, te da se u poslovanju vodi idejom pozitivne interakcije sa okruženjem.

Sav prihod od donacija biće namijenjen upravo pomoći pri ponovnom pokretanju malih preduzeća i to u gradovima Doboj, Doboj Jug i Šamac.

Ove godine, osim poslovne zajednice u BiH, u donatorskoj večeri mogla su da učestvuju sva zainteresovana privatna lica, na način da kupovinom ulaznice za ovo veče pomognu prikupljanju sredstava.

„Pomozimo stanovništvu poplavljenih područja u BiH“ naziv je AmCham donatorskog računa na koji se i dalje mogu uplaćivati sredstva za ove namjene.