Written by

MWC 2017: Sony Mobile predstavio četiri nova telefona, projektor i slušalice

moj android| Views: 40

09_xperia_xa1_ultra_colour_range

Na najvećem sajamu tehnologije koji je nedavno održan u Barseloni, predstavljeno je mnogo novih tehnoloških dostignuća. Kompanija Sony Mobile je apsolutno spremna došla na taj samit i donijela najnovije trendove u mobilnoj telefoniji.

Tako su, između ostalog, predstavljeni Xperia XZ Premium sa prvim na svijetu Super slow motion videom u pametnom telefonu, četiri nova pametna telefona X serije, showcase Xperia Ear „Open-style“ slušalice, te dugo očekivani Android projektor sa multi-touch funkcijom koji će se na proljeće naći u prodaji.

Tim potezom Sony Mobile je potvrdio svoju ulogu vizionara i učvrstio poziciju lidera za inovativna rješenja u oblasti komunikacija.

Xperia Touch je interaktivni projektor koji bilo koju ravnu površinu pretvara u ekran visoke rezolucije, koji je osjetljiv na dodir. Interfejs je brz i napravljen po Sony SXRD displej tehnologiji, a dodir se registruje kombinacijom infracrvenog svjetla i ugrađene kamere koja bilježi pokrete od 60 frejmova u sekundi.

02_xperia_touch_gaming

Xperia Ear „Open-Style“ slušalice pružaju mogućnost da slušate muziku, primate obavještenja i istovremeno čujete zvukove iz svog okruženja. Dok putujete do posla ili fakulteta, možete slušati muziku, ali i doživjeti svijet oko sebe na jedinstven način.

Svjetlost dana na sajmu u španskoj prestonici ugledale su i četiri poboljšane verzije Xperia telefona koje obuhvataju modele premium i srednje klase. Kako navode iz kompanije Sony Mobile, garantuju zadovoljne korisnike i obećavaju model koji će biti dostupan kod svih operatera.

„Nastavljamo da razvijamo i usavršavamo portfolio pametnih telefona, a fokus ostaje na proizvodnji uređaja visoke tehnologije i sofisticiranog dizajna. Bez obzira da li je u pitanju memory-stacked kamera sistem koji omogućava snimanje u slow motion-u, ili prvi pametni telefon sa 4K HDR ekranom, donosimo iskustvo koje se sa korisnikom povezuje emotivnije i značajnije nego ikada“, izjavio je Hidejuki Furumi, potpredsjednik kompanije Sony Mobile.

Iz kompanije se nadaju da će opravdati očekivanja svojih korisnika, kao i da će u skorijoj budućnosti predstaviti još noviteta iz svoje ponude.