MWC otkazan - kada će biti predstavljeni očekivani telefoni?

Written by

MWC otkazan – kada će biti predstavljeni očekivani telefoni?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 80

MWC je otkazan i šta sad – samo po sebi se nameće pitanje kada će biti predstavljeni očekivani telefoni?

Izvjesno je da svi modeli koje su proizvođači trebali predstaviti u Barseloni neće biti istovremeno niti na istom mjestu prikazani. Stoga, donosimo kalendar događaja tokom kojeg će pojedini telefoni biti predstavljeni, odnosno pregled modela koje pojedini proizvođači treba da lansiraju u dogledno vrijeme:

Sony Xperia 1.1, 5 Plus

Livestream će biti način kojim će novi Sony telefoni biti predstavljeni 24. februara. Očekuje se da će modeli Xperia 1.1 i 5 Plus imati nadograđenu kameru od 64MP i 8K HDR video. To će biti prava poslastica za gledanje na 4K HDR ekranu, onom od 6,6 inča. Ovo bi trebalo da budu prvi Sony 5G telefoni. Takođe, trebalo bi da bude predstavljen i budžetski uređaj –  Xperia 9, koji će isto karakterisati 5G zahvaljujući Snapdragon 765 čipsetu.

LG G9, V60

LG je za MWC pripremio model V60 ThinQ, svoj 5G premijum telefon. Ovaj telefon bi trebalo da bude dostupan uz nadograđeni Dual Screen dodatak. Novi plan kompanije je da ovaj premijum model promoviše u Sjevernoj Americi i Zapadnoj Evropi, a da model LG G9 bude dostupan na nekim manjim tržištima. Očekuje se da oba modela budu uskoro predstavljena, na posebnom događaju, ali trenutno nije poznato kad bi to moglo biti.

Xiaomi Mi 10

Iako je Xiaomi nedavno predstavio svoje nove modele Mi 10 i Mi 10 Pro, a njihova prodaja započela u Kini, iz kompanije su u Barseloni trebali iznijeti više detalja o njihovom globalnom lansiranju. Sada je to odgođeno, a iz Xiaomi-ja su najavili da će uskoro objaviti novi raspored.

Nokia

Prvobitni plan HMD-a u vezi sa nastupom na MWC-u je promijenjen zbog Nokia Live događaja. Za tada je najavljena uglavnom demonstracija 5G tehnologije, pa nije pouzdano sigurno koliko je uređaja trebalo biti predstavljeno u Barseloni. Nokia 9.2 vjerovatno dolazi sa Snapdragon 865 čipsetom u unapređenim kamerama, a čini se da je za predstavljanje spreman i model Nokia 5.2.

Huawei Mate Xs

Huawei je najavio da će 23. februara predstaviti najmanje osam uređaja, među kojima je i telefon na preklop Mate Xs, koji bi trebalo da bude ažurirani model Mate X. Očekuje se da zadrži vizuelni izgled kao i originalni model, ali će ga pokretati noviji Kirin 990 5G čipset.

TCL i Alcatel

TCL je planirao da predstavi nove sopstvene brendirane telefone, kao i nove Alcatel modele. U kompaniji razmišljaju šta da rade sada kada je MWC otkazan, pa će vjerovatno preskočiti konferenciju za medije i na vlastitom štandu predstaviti nove modele telefona, ali datum kada će se to i desiti za sada nije poznat.