Written by

Na Pickbox stiže serija u produkciji Fifti Senta

m:tel IPTV| Views: 129

Fifti Sent

© 2015 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved

Na Pickbox premijerno stiže vrhunska krimi drama o njujorškom podzemlju u kojoj je glavni akter biznismen koji svoj dobro posjećeni noćni klub koristi kao paravan za poslove povezane s drogom. Osim što ima sređen život, mnogo novca, lijepu i dragu ženu, Duh je čovjek koga prati glas moćnog dilera i ima izuzetnu uličnu inteligenciju. Ne propustite seriju čije je epizode u prosjeku gledalo više od 6,5 miliona gledalaca u svijetu. Sve epizode serije Moć (Power) na Pickboxu će moći ekskluzivno da se gledaju već od 8. aprila.

Serija prema burnom životu ozloglašenog muzičara

Reper Fifti Sent je prošle godine navodno bankrotirao, ali to ga nije spriječilo da se okuša u producentskim i glumačkim vodama. Štaviše, vjerovatno je nešto i zaradio. Iako Fifti Senta nećemo gledati u glavnoj ulozi, nego u ulozi oslobođenog zatvorenika Kenana, mnogo toga kroz šta prolazi glavni lik Duh (Omari Hardvik) preslikano je iz života kakvim je reper živio ranije. Poznato je da je Fifti Sent još 2000. godine, kada je pokušao da se skloni od droge i ulice i počne da živi urednim (da ne kažemo legalnim) životom, dobio čak 9 metaka u tijelo, i to sve usred bijela dana.

Tokom pisanja scenarija i kreativnog dijela smišljanja serije glumio sam Duha. Poslije smo razgovarali o tome koliko bi mi to vremena oduzimalo i koliko bih stvari morao da se odreknem u životu. Tada sam rekao da će Omari ipak morati da glumi Duha, rekao je Fifti Sent.

Fifti Sent 2

© 2015 Starz Entertainment, LLC. All Rights Reserved

Kako se penzionisati od kriminala

Kad Duhu sine da bi sasvim solidno mogao da živi od unosnog noćnog kluba i da pritom ne bi više morao da prlja ruke (da, to uključuje poneko nužno ubistvo), povlačenje neće biti nimalo lak zadatak. Kada te ulica jednom proguta, teško je naći izlaz.

U maniru novih televizijskih serija koje ne insistiraju na stopostotnim pozitivcima ili negativcima, Duh predstavlja lik koji ima svoju dobru, ali i mračnu stranu.

Često dok gledamo neku seriju, uhvatimo sebe u tome da nam se sviđa negativac. Svi smo mi donekle odmetnici. Ljudi često vole da pomijeraju granice i krše pravila. Vole da krše zakone. Što više to rade, to se više osjećaju kao sopstveni gospodari, dodaje Fifti Sent.

Ako vam je Fifti Sent mio, sigurno ćete uživati u njegovoj krimi drami i muzici koju je snimio specijalno za seriju. Ako ipak niste osoba koja otkida na rep, Moć će vam ponuditi priču koja će vas usisati u svoju radnju odmah nakon prve epizode i već ćete se pitati šta slijedi dalje? Moć i novac su sve u životu jednog čovjeka, a možda će vam Duh dokazati da je drugačije.

 

Gledajte sve epizode jedne od  najgledanijih serija u Americi od 08.04. u sklopu m:tel Pickbox videoteke!