Written by

Na putovanje sa zvijezdom: Morgan Freeman kao saputnik

moj android| Views: 155

morgan_freeman_gps-0727

Život je prepun pitanja: Kuda idemo? Kako ćemo stići tamo? Ko će nas voditi? Iskustvo nam govori da postoji samo jedna osoba kojoj možemo u potpunosti vjerovati kada su u ti odgovori u pitanju – glas samog Boga – Morgan-a Freeman-a. On je sada spreman da nam, onda kada su nam očajnički potrebni, odlučno, ali i nježno daje savjete – kao glas Waze GPS navigacije.

Kada pomislite na glumca Morgan-a Freeman-a, prva stvar koja vam pada na pamet je definitivno njegov legendarni glas. Glas mudrosti i vođenja, koji nas upućuje na razumijevanje misterije života na autoritativan, ali ljubazan način. Ako uzmemo u obzir to da je Freeman bio izabran da igra glas samog Boga, ne treba da nas čudi to da su izgubljeni vozači čeznuli da čuju baš glas ovog glumca kao vodilju na putu kući ili gdje god ih njihova putovanja može odvesti.

Naravno, Google nije izabrao Freeman-a samo da bi nam dao malo radosti u vremenu koje provodimo u svom autobomilu. Funkcija Freeman-ovog glasa je prije svega marketinška, i to za promociju njegovog predstojećeg filma “London je pao“ (nastavak filma “Olympus je pao”). Freeman u ovom filmu igra potpredsjednika, a u podjeli uloga u automobilu vama se obraća kao predsjedniku lično.

Neke od zanimljivih fraza, koje je Freeman ubacio u svoju misiju navođenja uključuju:

– “Američki narod računa na vas … da vozite. Idemo.”

– “Vrijeme je, predsjedniče Wazer. Svijet čeka Vaše komande.”

– “Stigli ste. Bila mi je čast i dužnost pratiti Vas kroz ovu misiju.”

– “Nezgoda ispred će biti spojena na liniju za hitne komande.”

Freeman se ovom ulogom pridružuje drugim velikim zvijezdama, uključujući i Arnold-a Schwarzenegger-a i Kevin-a Hart-a, koji su ranije posudili svoje glasove navigacijskim aplikacijama. U njihovom slučaju je to, takođe, bio ključni promotivni alat, koji su koristile njihove filmske kompanije.