Written by

Na šta trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog telefona

m:ovo m:ono| Views: 216

shutterstock_582922816

Kupovina novog telefona može biti prilično stresno iskustvo ako niste u potpunosti informisani i ako ne znate šta treba da pitate. Mi ćemo vam otkriti nekoliko stvari na koje treba posebno da obratite pažnju kad kupujete novi uređaj.

Ne vjerujte reklamama

Ovo bi trebalo da bude poznato, ali nikad nije zgoreg utvrditi gradivo. Na reklamama svaki telefon izgleda savršeno, sa sjajnim performansama, izgledom, cijenom, ali nemojte nasijedati na prvu, prije nego što se odlučite pregledajte forume, iskustva drugih i recenzije. Isto tako, ne uzimajte baš zdravo za gotovo sve što vam kažu trgovci, njima je u cilju da prodaju.

Ne kupujte na prvom mjestu

Prije nego što se odlučite za telefon, obiđite nekoliko mjesta koji se bave prodajom telefona pa tek onda odaberite. Ovo je samo zbog cijene. Cijene boljih telefona su uglavnom iste svugdje, ali možda negdje imate popust ili više uslova plaćanja.

Ne kupujte ni najskuplje ni najjeftinije

Ako imate određeni budžet koji nikako ne bi trebalo da prekoračite onda bi bilo najbolje da kupite telefon srednjeg cjenovnog ranga jer oni uglavnom imaju odlične specifikacije, a cijene su mnogo razumnije u odnosu na telefone visokog cjenovnog ranga. Najjeftinije takođe ne razmatrajte.

Nemojte se uvijek zakačiti za poznati brend

To što telefon ima poznato ime to nikako ne znači da može zadovoljiti vaše potrebe. Pokušajte istražiti tržište, pogledajte neke manje poznate brendove koji su jednako ili malo manje kvalitetni.

Uvijek birajte posljednje modele

Najnoviji modeli nisu uvijek najbolji, ali bilo bi dobro da telefon nije stariji od godinu dana i to uglavnom zbog ažuriranja operativnog sistema i aplikacija.

Prije kupovine odredite prioritete

Veoma je važno da znate šta vam tačno treba od telefona, da li je to memorija, RAM, dobra kamera ili baterija koja traje duže od jednog dana. Razmislite o tome za šta najviše koristite telefon i prema tome gledajte specifikacije. Još uvijek postoje oni koji telefon koriste samo za pozive i slanje poruka i njima sigurno nije neophodan telefon za dvostrukom ili trostrukom kamerom.