Written by

Na Twitter uskoro stiže Project Lightning

m:ovo m:ono| Views: 73

twitter project lightning

Twitter je otkrio detalje novog projekta Project Lightning i to samo nedjelju dana od kada je Jack Dorsey preuzeo funkciju izvršnog direktora, nakon serije loših poslovnih rezultata njegovog prethodnika.

Programeri rade na razvoju softvera koji će korisnicima ove društvene mreže pružiti jednostavniji i bolji pregled sadržaja, pa će se fotografije i video sadržaji moći pregledati na čitavom ekranu mobilnog telefona, a biraće se listanjem po ekranu. Takođe, jedna od novosti koje donosi Project Lightning je uvođenje opcije “Događaji”, pa će se na jednom mjestu moći pregledati sve zanimljivosti i događanja.

Kevin Weil, direktor razvoja Twitter-a, kaže da će nova opcija omogućiti pregled svih aktuelnih događaja, važne vijesti, dodjele nagrada i sportskih ili kulturnih događaja. Jednostavnim jezikom rečeno, sve ono o čemu ljudi tvituju, postaće događaj. U Twitteru se nadaju da će nova rješenja privući nove aktivne korisnike, što je ključno za daljnje rezultate kompanije na Wall Street-u.

Novi alat predviđa i jednostavnije objavljivanje sadržaja, a linkovi će se moći povezivati sa ostalim sadržajima na internetu, ali i sa drugim aplikacijama.