Written by

Najbolje Android aplikacije sa “dark mode” opcijom

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 399

AMOLED ekrani nude mnogo prednosti u odnosu na LCD ekrane, ali je najveća to što imaju tamniju i bogatiju crnu boju. Ta se prednost naročito ističe na aplikacijama s „noćnim“ načinom rada, budući da neke od njih specijalno nude AMOLED „tamni mod“.

Ovakav način rada prilično je praktičan ako želite uštediti bateriju ili ako koristite aplikaciju u krevetu.

  1. Pocket

Jedna od najpopularnijih aplikacija na tržištu za čitanje je Pocket i omogućuje vam čuvanje članaka za čitanje izvan mreže. Jednostavno pritisnite dugme „Pocket“ u meniju ili posjetite meni za dijeljenje u pretraživaču mobilnog uređaja da biste spremili članak. Aplikacija nudi prekidač za korištenje „true black“, tako da ako biste željeli čitati prije spavanja, a ne želite da gledate u blještav ekran, ovo bi vam trebalo biti od pomoći.

  1. Amazon Kindle

Još jedna aplikacija za čitanje je Amazonov Kindle. Upotreba je prilično jednostavna jer možete kupiti ili preuzeti milione e-knjiga za čitanje u aplikaciji. Njen „tamni“ način rada može biti problematičan za korištenje na OLED ekranima.

  1. Plume

Plume je dobar ako želite bolje upravljati svojim korisničkim nalogom na Twitteru. Pomoću njega možete mijenjati pristojan broj podešavanja, sve do boje kojom će vas telefon upozoriti na novu poruku, a možete i utišati pojedine korisnike, odnosno teme. I što je najbolje –  ova aplikacija je besplatna.

  1. Gboard

Googleova tastatura brzo je postala omiljena među korisnicima Androida, nudeći GIF podršku, integrisano Google pretraživanje i Google Translate funkciju. Gboard takođe nudi podršku temama, a jedna od njih je prava crna tema. Ovo je definitivno jedna od prvih aplikacija „tamnog moda“ koju biste trebali zgrabiti.

  1. Kiwi pretraživač

Postoji nekoliko pretraživača s podrškom za „noćne modove“, ali Kiwi na bazi Chrome-a jedan je od boljih. Aplikacija nudi „noćni način“ prilagođen OLED-u, iako se čini da većina web stranica zapravo nudi sivu boju umjesto crne. Ostale značajne opcije uključuju blokiranje oglasa, adresnu traku na dnu aplikacije i zaštitu od kriptovanja.