Written by

Najbolje aplikacije koje poboljšavaju rad pametnog telefona

moj android| Views: 133

android

Iako su aplikacije obično glavni krivci koji usporavaju rad pametnog telefona, postoje i one koje rješavaju ovakve probleme. Iako na Play Store-u možete pronaći mnoštvo aplikacija koje oećavaju bolji rad telefona, samo nekolicina njih je zaista efikasna.

Greenify

Ova aplikacija sve ostale aplikacije stavlja u stanje hibernacije onda kada ih ne koristite i na taj način se smanjuje procesuiranje u pozadini. Sve to stavlja na čekanje alarme, nadogradnju vidžeta i još mnogo toga. Veoma je jednostavna za upotrebu, ali treba da budete pažljivi pa da ne „uspavate“ aplikacije koje ne bi trebalo. Aplikacija je besplatna i sigurno je jedna od najsigurnijih i najefikasnijih.

SD Maid

Dizajneri ove aplikacije su na Play Store-u postavili upozorenje kako ovu aplikaciju instalirate na sopstvenu odgovornost i to ne bez razloga jer je zaista moćna. Ova aplikacija je više fokusirana na uklanjanje starih fajlova iz telefona koji ostaju nakon što izbrišete određene aplikacije. S druge strane i ova aplikacija vam dopušta da zamrznete određene stavke. Pozitivno je što se konstantno nadograđuje i poboljšava.

Android Assistant

Na začelju naše liste nalazi se Android Assistant, aplikacija koja vam daje zaista potpunu kontrolu nad fajlovima i podešavanjima, a pomno prati rad CPU-a, RAM-a, ROM-a, SD kartice, baterije i još mnogo toga. Ova aplikacija vodi računa o procesima, čisti cache, štedi bateriju i organizuje fajlove.