Written by

Najbolje aplikacije koje vaš telefon pretvaraju u novčanik

moj android| Views: 326

Gotovina polako, ali sigurno odlazi u prošlost i sve je više onih koji svoje račune plaćaju karticama, ali i mobilnim telefonima. Koncept digitalnog novčanika se promoviše već neko vrijeme, a upravo on bi mogao učiniti vaš telefon najvažnijim predmetom koji imate i bez koga jednostavno ne možete napustiti kuću.

Ako žeite isprobati ovaj koncep, obavezno odaberite jednu od aplikacija koje vam preporučujemo.

Apple Pay

Kompanija Apple se baš potrudila da cijelli ovaj koncept pojednostavi što je više moguće. Apple Pay funkcioniše na iPhone uređajima, a može se koristiti i za elektronsko plaćanje putem Mac računara. Korisnik item ove aplikacija dobija informacije u vezi svog Apple računa, a sigurnost je stavljena na veoma visok nivo jer se račun verifikuje putem Touch ID ili Face ID opcije.

Google Pay

Ovo je sigurno jedna od najboljih aplikacija za Android uređaje i uglavnom dolazi instalirana na većini Android uređaja. Prihvaćena je od mnogih svjetskih trgovinskih centara kao i od mnogih online centara za prodaju. Ova aplikacija podržava većinu kreditnih kartica i putem nje se direktno možete povezati na PayPal.

Venmo

Ovaj servis radi putem aplikacije na mobilnim telefonima a prijaviti se možete putem svoh Facebook naloga, ako vam je tako lakše. Na ovu aplikaciju možete povezati vaš bankovni račun i kreditnu karticu pa je kasnije možete koristiti za transfer novca korisnika koji takođe koriste ovu aplikaciju. Novac možete slati i putem mail-a ili broja telefona. Korisnija je za online plaćanja.

Samsung Pay

Jedina mana ove aplikacije jeste što je limitirana samo na za korisnike Samsung uređaja jer je sigurno jedna od boljih kad je u pitanju elektronsko plaćanje. Ova aplikacija radi zajedno sa konvencionalnim uređajima za plaćanje, koristi nešto novije EMV i NFC pa čak i one sa posebnom magnetskom trakom. Ova aplikacija u potpunosti može zamijeniti kreditne kartice.

PayPal

Kad su u pitanju online transakcije novca, PayPal je tu već dosta dugo, a sada žele da uvedu i opciju ličnog plaćanja. PayPal sada će se moći koristiti i za plaćanja u prodavnicama, ali za naše korisnike mogao bi biti prilično koplikovan.