Written by

Najbolje aplikacije za baštovane

moj android| Views: 71

Ono je vrijeme godine kada se ljubitelji baštovanstva konačno mogu baviti svojim hobijem onako kako najviše vole, u prirodi. Ukoliko ste baštovan novog kova i ne smeta vam da tražite pomoć moderne tehnologije onda bi trebalo da provjerite koje su to najbolje aplikacije za baštovane.

1Weather

Jedna od stavki na koju treba posebno obratiti pažnju ako se želite baviti baštovanstvom je svakako vrijeme i zato vam je potrebna dobra aplikacija za vremensku prognozu. Ovo je jedna od solidnijih na tržištu. Sadrži informacije o trenutnoj temperaturi, vlažnosti, izlasku i zalasku sunca i dugoročnoj prognozi vremena. Pomoći će vam da planirate svoje buduće usijeve.

Agrobase

Jedna od najnovijih na tržištuu kojoj ćete pronaći brojne važne informacije u vezi baštovanstva kao što su insekti koji napadaju biljke, koje biljke treba saditi pored drugih, a koje nikako ne bi trebalo spajati. Tu su i savjeti kako da se brzo riješite korova i mnoge druge.

Amazon Kindle

Ponekad će vam biti potrebna samo prava knjiga koju ćete moći pročitati da biste došli do odgovora koji vas zanimaju. Kindle Store je sjajno mjesto da pronađete stručne knjige koje će vam biti od pomoći.

FlowerCheker

Ova aplikacija se uglavnom koristi za identifikaciju raznih vrsta cvijeća i ostalih biljaka, a napravljena je od strane stručnjaka koji vam pomažu da identifikujete biljku. Jedina negativna strana aplikacije jeste što morate platiti svaku identifikaciju pojedinačno.

Gardenize

Ovo je palikacija koja liči na dnevnik vašeg baštovanstva. Vi u stvari hvatate bilješke, zapisujete i fotografišete vašu baštu i na taj način pratite napredak. Može biti od pomoći da tačno znate kad ste nešto posijali, na kom mjestu.