Written by

Najbolje aplikacije za čitanje e-knjiga

moj android| Views: 1868

Ako ste jedna od onih osoba koje smatraju kako se knjige u tradicionalnom obliku prvaziđene, a pri tome ne želite da se odreknete pisane riječi ni u kom slučaju onda će vam sigurno dobro doći lista najboljih aplikacija za čitanje e-knjiga.

Amazon Kindle

Ovo je jedna od sigurno najpoznatijih i najčešće korištenih aplikacija, a to nije slučajno jer ona ima i najbogatiji sadržaj. Pored toga aplikacija sadrži dodatne opcije za čitanje i veliku kolekciju besplatnih naslova. Sjajno je i što možete skinuti knjige pa ih čitati i kad ste offline.

AIReader

Ovo je jedna od novijih aplikacija ovog tipa na tržištu, a podržava i mnogo straije verzije Androida to je prednost, jer je to prilična rijetkost. Aplikacija podržava mnoge uobičajene formate uključujući EPUB, RTF, MOBI, PRC i mnoge druge. Interface posjeduje mnogo opcija koje možete prilagoditi prema svojim navikama . Besplatna je, ali postoje brojne opcije kupovine, ako to želite.

Bookari

Ova aplikacija se nekada zvala Mantano, ime je promijenjeno, ali je kvalitet ostao isti i još uvijek važi za jednu od najboljih aplikacija na tržištu. Ono što je odlikuje je opcija da isto štivo možete čitati na više uređaja, možete kupovati knjige direktno putem servisa, a podržava i mnoštvo formata. Cijena aplikacije je 5.49 dolara.

EbookDroid

Ova aplikacija podržava i nešto manje uobičajene formate e-knjiga i zato je veoma popularna među korisnicima.  Veoma je jednostavna za upotrebu, ali prilično efektna i ima opciju rječnika, označavanja teksta, korištenje bez upotrebe ruku i još mnogo toga. Veliki plus je što unutar aplikacije nema reklama.

FBReader

Nešto starija aplikacija koja je još uvijek prilično ektuelna, ne zato jer se nije pojavilo ništa novo već zato što je kvalitet ove aplikacije zaista neupitan. Podržava razne formate uključujući i obične dokumente, a koristi Google Drive servisa za povezivanje sadržaja na različitim uređajima.