Najbolje aplikacije za čuvanje bilješki

Written by

Najbolje aplikacije za čuvanje bilješki

m:apps, preporučujemo| Views: 282

Jedna od mnogih praktičnih strana vašeg smartfona je i to što nudi mogućnost kreiranja i čuvanja bilješki.

Pomoću aplikacija te vrste, na svom telefonu možete lako i brzo da sačuvate neke bitne podatke ili zabilježite ideje, planove i slično.

Takvih aplikacija je danas zaista mnogo, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga za Android:

ColorNote

Jedna od najpopularnijih aplikacije za čuvanje bilješki. Omogućava da kreirate tekstualne bilješke, liste i još mnogo toga. Možete mijenjati boju pozadine, kako biste lakše ostali organizovani. To je, inače, odlika mnogih aplikacija ove vrste. Uz to, uključuje organizovanje rasporeda u kalendaru, kao i to da svoje bilješke zaštitite pasvordom ili ih pošaljete putem SMS-a ili mejla. ColorNote nudi još mnoštvo mogućnosti, a ova jednostavna Android aplikacija je besplatna za preuzimanje.

Evernote

Ovo je jedna od najboljih aplikacija ove vrste, s obzirom da je prepuna karakteristika. Evernote podržava brojne bilješke – tekst, fotografije, audio, skenirana dokumenta…, a uključuje i mogućnost da preuzme niz zabilješki. Osim toga, možete da je sinhronizujete između svih uređaja koje koristite. Besplatna verzija je nekada bila mnogo bolja, ali je i dalje prilično funkcionalna. Verzije koja dolazi uz mjesečnu pretplata donosi više mogućnosti, od kojih se izdvaja pretraživanje teksta u PDF dokumentima.

FairNote

U pitanju je jedna od novijih aplikacija za bilješke. Omogućava vam da brzo i jednostavno unosite bilješke, izrađujete popise obaveza ili zabilježite ideje. Bilješke možete organizovati  pomoću naljepnica/oznaka i različitih boja, kreirati podsjetnike kako biste bolje pratili svoje zadatke, ali i zaštitili osjetljive podatke koristeći šifre. Najbolje od svega je to što, ukoliko vaš telefon ima skener za otisak prsta, bilješke možete šifrirati/dešifrirati na taj način. Sve to vas, što je dobro, neće skupo koštati, a aplikacija dolazi i kao besplatna opcija.

Google Keep Notes

Ovo je vjerovatno najpopularnija aplikacija za čuvanje bilješki. Jednostavna je za upotrebu, a bilješke unosite lako, bez nekog posebnog dodatnog rada. Vaše bilješke kao kartice možete prelistati, a pošto je u pitanju Google-ova verzija, možete im pristupiti i online. Osim toga, Google Keep Notes podržava glasovne bilješke, to-do listu, a pomoću nje možete podesiti podsjetnike i dijelite bilješke.